Tužna vijest iz Amerike: Preminula mala Kiara Goršić oko koje se ujedinila cijela Hrvatska

Tužna vijest iz Amerike: Preminula mala Kiara Goršić oko koje se ujedinila cijela Hrvatska

Sedmogodišnja Kiara Goršić, koja je lani ujedinila Hrvatsku u humanitarnoj akciji za njezino eksperimentalno liječenje u SAD-u, nažalost je preminula. Zloćudni tumor na mozgu gradusa IV, najagresivniji od svih vrsta, bio je previše za njezin izmučeni organizam, piše Jutarnji list.

– Nebo je postalo bogatije za još jednog anđela. Prekrasna naša djevojčice nikada te nećemo zaboraviti. Počivaj u miru Božjem, a roditeljima, seki i ostaloj obitelji iskrena sućut i da im dragi Bog da snage za dalje, poruka je koju je danas objavil udruga “Agenti dobrote – Šibenik”.

Roditelji, mama Matea i tata Valentino, te mlađa sestra nesretnom igrom sudbine doživjeli su najbolniji mogući gubitak i to nakon skoro godinu dana teške borbe.

“Kiara nas je kroz svoju bolest naučila toliko toga, naučila nas je i pokazala da postoji sasvim nova dimenzija snage, ljubavi i vjere. Pokazala je da postoji nova dimenzija nas kao ljudi. Pokazuje da treba imati osmijeh na licu i kad je najteže! Ona svoj teret s tolikom lakoćom prihvaća i nosi, ponaša se kao da ga nema, te iz dana u dan pokazuje koliko je jaka i hrabra”, rekla je njezina mama Matea dok je Kiara bila na liječenju u San Franciscu.

Miran i bezbrižan život skladne šibenske obitelji Goršić prošlog se ljeta preko noći pretvorio u noćnu moru. Kiara, koju su dotad i vrtićke viroze uspješno izbjegavale, uživala je u posljednjim ljetnim praznicima prije nego što krene u školu. Kupala se, igrala sa sestrom s kojom je bila nerazdvojna, uživala u pažnji baka, djedova, prabaka.

Sve je krenulo krajem svibnja, iako nitko nije slutio da je nešto opasno u pitanju. Kiara je odjednom dobila visoku temperaturu popraćenu povraćanjem. U bolnici je primila infuzije, a nakon krvne slike liječnici su roditeljima rekli da ne mogu otkriti radi čega je to i da bi kroz dnevnu bolnicu trebali na daljnje obrade i da je u potpunosti dehidrirala. Pet dana je dolazila u dnevnu bolnicu i jedan je dan počela govoriti da je glava boli te da više ne može izdržati.

Ubrzo joj se spustio kapak i nateklo joj je oko i dobila je dijagnozu – konjunktivitis. No, na očev rođendan u lipnju iznenada joj je oteklo pola lica.

Krajem srpnja je poslana na magnet. “Već vam se pojavi crv sumnje jer je rečeno da će to trajati 20 minuta, a vi vidite da je vrijeme debelo prekoračeno. Nakon završetka snimanja kad sam izlazila s njom iz te prostorije, radiolog je samo spustio pogled u pod. Tad sam odmah znala da nešto nije u redu. U tom trenu kad je izustio ‘nažalost, vijesti nisu dobre‘, kad to čujete noge vam se odsjeku, a cijeli svijet i život nema više nikakvog smisla”, ispričala je majka Matea.

Obitelj je tad doznala strašnu dijagnozu i nakon toga jedina misao vodilja bila im je – kako da njihova mezimica preživi.

Foto: Facebook