Šokantan podatak: Zašto je vozač poljskog autobusa imao tako puno godina?

Šokantan podatak: Zašto je vozač poljskog autobusa imao tako puno godina?

Nakon nesreće poljskog autobusa koji je prevozio hodočasnike u Međugorje i koji je u subotu u 5.40 sati sletio s autoceste na 62. kilometru autoceste A4 prema Zagrebu, između Brezničkog Huma i Komina, najteže je u nedjelju bilo stanje dvoje pacijenata u varaždinskoj Općoj bolnici.

Stanje petero pacijenata bilo je stabilno, a četvero je u subotu navečer zrakoplovom odletjelo za Poljsku. U Čakovcu je smješteno dvoje pacijenata i njihovo stanje je stabilno. U KB-u Dubrava svih šest pacijenata je stabilno, a također i šest pacijenata u KBC-u Zagreb te četvero u Klinici za traumatologiju KB-a Sestre milosrdnice. I dok liječnici i medicinsko osoblje brine o pacijentima, obducenti moraju ustanoviti koje su ozljede preminulih pacijenata bile smrtonosne te sačiniti zapisnike o obdukciji, javlja Jutarnji list.

Slijedi i priprema dokumentacije kako bi obitelji preminulih u dogovoru s nadležnim ministarstvima mogli doznati kada će moći preuzeti tijela svojih najmilijih kako bi mogli organizirati pogreb.

Krenuli u petak ujutro

Trenutno je nepoznanica što je pošlo po zlu s obzirom na to da su nadzorne kamere HAC-a sedam minuta prije snimile autobus koji je normalno išao kolnikom autoceste.

Kako je dosad ustanovljeno u istrazi, na kolniku uopće nema tragova kočenja, što ukazuje na to da je vozač najvjerojatnije zaspao. Načelnik PU varaždinske Predrag Benčić u subotu je izjavio da je vozač smrtno stradao, ali nema potvrde je li nesreću preživio i drugi vozač koji je bio u prednjem dijelu autobusa. Je li on taj koji je izletio kroz vjetrobransko staklo, zasad nije potvrđeno. Policiji je poznat identitet svih putnika i vozača. Prema neslužbenim informacijama, vozač autobusa je u dobi većoj od 70 godina. Ako se to potvrdi, postavlja se pitanje je li smio upravljati autobusom te je li možda uzimao neke lijekove koji bi mogli utjecati na njegovu sposobnost upravljanja.

Foto: Hina