Šokantno otkriće Gordana Lauca i Nenada Bakića:Evo tko je epidemiolog koji je masno zaradio u pandemiji

Šokantno otkriće Gordana Lauca i Nenada Bakića:Evo tko je epidemiolog koji je masno zaradio u pandemiji

Gordan Lauc ponovno problematizira cijenu PCR testova

“Panemija nije za sve loša. Primjerice jedan mali, gotovo nepostojeći laboratorij je na PCR testovima ostvario više od 6 milijuna kuna dobiti u 2021. godini (za detalje pogledajte (https://www.facebook.com/nenad.bakic/posts/10159792536819556).

Genos ima najveći PCR laboratorij u državi. U danu možemo napraviti 20,000 analiza zahvaljujući najsuvremenijem instrumentu koji smo kupili krajem 2019. godine. Negdje u ovo vrijeme prije dvije godine prošli smo formalnu validaciju za testove za covid i bili smo spremni početi raditi.

Tada nam je trošak po analizi bio oko 100 kuna (kasnije je znatno pao) i ponudili smo cijenu od 150 kuna, no objasnili su mi da je to prema našim propisima „nepošteno tržišno natjecanje“ i da ne smijemo prodavati ispod 1500 kuna koliko je tada testove plaćao HZZO. Zaključio sam da je to pljačka i s gnušanjem odbio biti dio te mafije.Da smo dvije godine prodavali samo 1000 testova na dan (što je 5% našeg kapaciteta) uz prosječnu cijenu od 700 kuna (bila je 1500, pa 700 i sada je 400), to bi bio prihod od oko 500 milijuna kuna i dobit od oko 400-450 milijuna. I to uz samo 5% iskorištenosti kapaciteta…

Moglo je biti i višestruko više. Ako vam se to čini nevjerojatno, pogledajte kako je ovaj mali laboratorij bez skupe opreme i 50 zaposlenih (koliko ih ima Genos) zaradio 6 milijuna kuna…Sada kada zbog krize moramo štedjeti i ne možemo dijeliti bonuse, pojedini zaposlenici me pitaju zašto smo odustali od ogromnih profita koje je nudio covid. Ne mislim da sam pogriješio.

Nemoralni profiti u pandemiji su obična pljačka, a pljačkom se nitko nije usrećio. Mislim da je puno vrijednije što smo iz pandemije izašli čistog obraza, što svakog mogu pogledati u oči i što mogu otvoreno upozoravati na ono što nije u redu”, ističe Lauc.

A evo što je objavio Nenad Bakić o malom laboratoriju koji je u vlasništvu epidemiologa Marija Parčine koji je zaista profitirao od pandemije.

“Jako je lijepo vidjeti da je epidemiolog iz Njemačke Marijo Parčina, koji ‘usput’ ima firmicu koja se bavi testiranjima i uvozom pripadnog materijala u Hrvatskoj, a koji je zagovarao ograničavanje slobode necijepljenima, te još više testiranja, sjajno poslovao u 2021.

Mario Parčin

Povećanje dobiti mu se mjeri u tisućama posto i sada je poveliki broj milijuna kuna.Primjerice jedna njegova izjava, ima puno toga: “U Hrvatskoj definitivno treba ukidati više slobode necijepljenima, puno više toga izregulirati, a prije svega napraviti veći pritisak na testiranje i na one koji se nisu cijepili.”Jako je zanimljivo zašto je dobivao prostor na nacionalnoj TV. Zanimljivo, naveo je da nabavu radi preko adrese u mjestu njegova sadašnjeg boravka u Njemačkoj

PITANJE: Što mislite da li je i ostalim znanstvenicima kovid-propagandistima, zagovarateljima cijepljenja djece, PCR testiranja, lockdowna… isto tako krenulo”, ističe Bakić