Sramotna odluka: Đokoviću zabranjen ulazak u SAD. A evo i objašnjenja

Sramotna odluka: Đokoviću zabranjen ulazak u SAD. A evo i objašnjenja

Kako u subotu pišu američki mediji prvi tenisač s ATP ljestvice, Srbin Novak Đoković, neće moći nastupati na skorašnjim turnirima u Indian Wellsu i Miamiju.

Zbog toga što nije obavio cijepljenje na koronavirus Đoković je morao dostaviti pripadajuću dokumentaciju i napisati molbu kako bi dobio posebnu dozvolu za ulazak u Sjedinjene Američke Države. No, izgleda kako je Đokovićeva molba odbijena, a potvrdio je to i senator Floride Rick Scott, javlja Sport klub.

„Dobili smo informaciju kako je odbijen zahtjev Đokovića za ulazak u našu državu. No, vjerujemo da se takva odluka još može promijeniti“, poručio je Scott.

Mogao bi je promijeniti američki predsjednik Joe Biden, ali ako je on ne promijeni i ne odobri Noletu ulazak, neće moći zaigrati na američkoj turneji.

No, dok bi nedolazak na turnire u Indian Wellsu i Miamiju, koji se održavaju tijekom ožujka, Đoković nekako i pregrmio, mnogo mu je važniji potencijalni nastup na US Openu, Grand Slam turniru u New Yorku, koji se održava od 28. kolovoza do 10. rujna. Do tada je ipak ostalo puno više vremena za koje se može promijeniti trenutačno negativna situacija za tenisača koji je, kao i Rafael Nadal, dosad osvojio 22 Grand Slam naslova tijekom karijere.

Foto: Hina