Sramotna presuda u Puli: Obersnelova bliska suradnica pijana ubila čovjeka i za to dobila samo četiri godine

Sramotna presuda u Puli: Obersnelova bliska suradnica pijana ubila čovjeka i za to dobila samo četiri godine

Županijski sud u Puli nepravomoćno je osudio je bivšu SDP-ovku i pročelnicu za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Veru Begić (37) na 4 godine zatvora i 7 godina zabrane vožnje automobila. Iako je dan ranije na raspravi plakala i izrazila žaljenje Begić se nije pojavila na izricanju presude, a obitelj poginulog bila je potresena presudom.

– Mi smo očekivali presudu u granicama predviđenih kazni. Činjenica je da se Vera Begić i pripremila da će biti proglašena krivom i da će biti osuđena na zatvorsku kaznu. Kazna je u granicama predviđenih zakonom, sud je prihvatio neolakotne okolnosti naročito njeno držanje pred sudom i ponašanjem na raspravi i donio ovu presudu”  kazao je odvjetnik optužene Milenko Škrlec, dodavši kako se druga strana ima pravo na tu presudu žaliti.
Otac poginulog: Za četiri godine isplati se onda nekoga pregaziti
– To je velika sramota za državu i sudstvo, sprega politike i sudstva. Nemoguće je da ona, nakon 15 minuta čitanja ozljeda od kojih je moj sin preminuo, dobije samo četiri godine zatvora. Maksimalna kazna zatvora je 12 godina, očekivao sam 11. Za četiri godine isplati se onda nekoga pregaziti i ubiti jer je to mnogo jednostavnije nego nekoga upucati, izjavio je otac stradaloga, Valter Soldatić.
Majka poginulog: Sramota je ova država
– Netko ih je nečim prisilio da odrede tako malu kaznu, da li su potplaćeni novčano, da li su neki položaji u pitanju, ne mogu tvrditi. Jedno je sigurno – žalit ćemo se, kao i vjerujem državni odvjetnik. Nemoguće je da je osuđena na tako malu vremensku kaznu. Nije pošteno. Spominje se da ima malodobno dijete, no i moj unuk je isto malodobno dijete, ima deset godina, ostao je bez oca. Ona će vidjeti svoga sina, on će nju dočekati, moj unuk neće dočekati svoga oca”, dodao je otac preminulog Soldatića. Njegova supruga samo je poručila: “Sramotna je ova država”.

Podsjetimo, Vera Begić je lani u kolovozu, na Istarskom ipsilonu, vozeći pod utjecajem alkohola i u suprotnom smjeru, izazvala sudar u kojem je smrtno stradao 41-godišnjak iz Umaga, a njegova žena i dijete prošli su s lakšim ozljedama . Toj, sada bivšoj pročelnici za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, to nije bio prvi slučaj izazivanja prometne nesreće u alkoholiziranom stanju.
U rujnu prošle godine ona je podnijela je ostavku, a krivnju za izazivanje nesreće priznala je na pripremnom ročištu 27. rujna.