Srpski tajkun odgovorio Draganu Kovačeviću: Gotovina ne služi za kupovinu zemlje nego za podmićivanje političara

Srpski tajkun odgovorio Draganu Kovačeviću: Gotovina ne služi za kupovinu zemlje nego za podmićivanje političara
Po izlasku iz Remetinca Dragan Kovačević novinarima je pokušavao objasniti da je milijun eura pronađen u njegovom automobilu trebao poslužiti za kupnju zemlje u Slavoniji, pa je okrznuo i srpskog tajkuna Petra Matijevića, koji je posljednjih godina kupovao zemlju i zadruge u Hrvatskoj

‘To je sve propalo. Sad će kupiti gospodin Matijević iz Vojvodine, on će kupit to zemljište, vi ćete biti svi sretni, sve ide dalje i Hrvatska će dalje propadati’, rekao je Kovačević.

Međutim, javio se prozvani Matijević. Mediji ga nazivaju kraljem mesa, kupovao je proteklih godina poljoprivredno zemljište i zadruge u Hrvatskoj, a prodavao mu je to Enver Moralić, vlasnik Kutjeva u čijem je nadzornom odboru svojedobno sjedio Kovačević.

‘Optuženik ima pravo da laže, ali ovim neće nikoga da zavara, navodno bi kupio zemlju u Slavoniji i on hoće da obrani hrvatsku poljoprivredu od srpskog tajkuna, to nema veze, ne znam ‘ko će mu to poverovati. Za gotove pare zemlja se ne kupuje! Sve legalno kupujem i protivnik sam gotovine, gotovi novci samo služe da bi se podmićivali političari. Jadna hrvatska poljoprivreda ako je štiti sumnjivim novcem’, poručio je Matijević, javlja RTL.

U kojem su ataru Kovačević i njegova trojica poslovnih partnera htjeli kupiti 250 hektara usitnjenih parcela? U istočnoj Slavoniji takvih parcela nema. Ne prodaju se male parcele niti u Vukovarsko—srijemskoj županiji, niti u Osječko- baranjskoj, a dobro informirani izvori upućuju nas prema Zapadnoj Slavoniji. Matijević kaže da tamo ne kani kupovati zemljište.

‘Meni se nudi zemlja u Hrvatskoj, u Zapadnoj Slavoniji, kad ode neka firma u stečaj, ali nismo imali namjeru’, rekao je Matijević.

Foto: Screenshot