Dobrović oštro kritizirao Petrova i Grmoju: Nisu spremni za razgovor i dogovor

Dobrović oštro kritizirao Petrova i Grmoju: Nisu spremni za razgovor i dogovor

Na unutarstranačkim izborima u Mostu u nedjelju je glasovalo 585 redovitih članova stranke, a osim predsjednika imali su priliku birati 15 članova Glavnog odbora, četiri člana Predsjedništva, pet članova Nadzornog odbora te dvije nove funkcije – međunarodnog tajnika i tajnika za mlade.

Jedini protukandidat aktualnom predsjedniku Boži Petrovu bio je Boris Petrušić, a stavove većine da izazivaču šanse i nisu velike, potvrdili su rezultati prema kojima je stari novi predsjednik dobio povjerenje čak 89,96 posto članova te će Petrov i iduće četiri godine voditi Mostovce.

Za potpredsjednike su izabrani Marin Miletić i Nikola Grmoja, dok je političkim tajnikom tako postao saborski zastupnik Ante Kujundžić.

Rezultati izbora za čelne pozicije u Mostu sasvim su u skladu s očekivanim, kazao je za portal Direktno Slaven Dobrović, bivši ministar zaštite okoliša i energetike u 14. Vladi Republike Hrvatske. Dobrović je ujedno i bivši član Mosta koji je u svibnju ove godine napustio stranku da bi se uoči parlamentarnih izbora u srpnju pridružio Domovinskom pokretu Miroslava Škore.

“Nema nikakvih iznenađenja. Petrov i Grmoja i dalje će, sada kao novo vodstvo, samostalno voditi Most onako kao su to više-manje činili i do sada. Hoće li se sjetiti onoga zbog čega su uopće krenuli u politiku, vidjet ćemo. Za sada, sudeći po potezima uoči lokalnih izbora u Zagrebu, čini se da neće, barem po iskazanoj spremnosti za razgovor i dogovor, ključnoj stvari svugdje, a kamoli za politiku”, ocijenio je Dobrović.

“Vjerujem da ćemo s novom energijom, s obzirom na to da je puno novih ljudi ušlo u Predsjedništvo i Glavni odbor, doći u poziciju da preuzmemo odgovornost za Hrvatsku. Iskustvo imamo, a Most je tek sada spreman provesti promjene”, prokomentirao je u ponedjeljak izbore Nikola Grmoja.

“Njihova najava kako su sada spremni provesti promjene zvuči doista neobično jer su za kormilom gotovo isti ljudi”, kazao je Dobrović.

“Međutim, želim im uspjeha i što skoriju spoznaju da ‘dogovor kuću gradi’ te da dok god je oporba ovako složna, klijentističko-koruptivni obrasci upravljanja Hrvatskom teško da će se mijenjati”, smatra naš sugovornik.