Stanković priznao da postoji cenzura na HTV-u: Nisu mi dopustili da ugostim Maju Sever

Stanković priznao da postoji cenzura na HTV-u: Nisu mi dopustili da ugostim Maju Sever

Aleksandar Stanković je u emisiji Nedjeljom u dva priznao da na HRT-u postoji cenzura. Planirao je u svojoj emisiji ugostiti novinarku Maju Sever, ali mu nadležni s HTV-a nisu to dopustili.

„Činjenica da Maja Sever nije u ovoj emisiji je moj profesionalni poraz, ali i poraz kuće u kojoj radim. Ona je pozvana kao predsjednica Sindikata novinara Hrvatske, koja je prošlog tjedna razgovarala s predsjednikom Republike i ministricom kulture o problemima u novinarstvu. Nisam dobio zeleno svjetlo da je pozovem”, rekao je Stanković tijekom emisije u kojoj mu je gost bio saborski zastupnik Marko Vučetić. Još je naglasio da će biti ustrajan u tome da je zove u emisiju jer ona to zaslužuje.
„To je taj besmisao protiv  kojeg se ja borim. HTV smatra da Maja Sever, kada nastupa sindikalno, nastupa ispred HRT-a. Oni su joj onemogućili da odigra sve uloge koje može odigrati. To je pokoravanje”, nadovezao se Vučetić na Stankovićeve riječi.
Vučetić je naglasio da slobodi novinarstva više smeta senzura nego cenzura.

„Cenzura nije ono najgore što nam se može dogoditi. Najgora je senzura, a to je unošenje besmislenih sadržaja. U senzuri, u propagandi ništa nije istinito”. rekao je Vučetić

Facebook Comments