Steže se obruč oko Ćorića: Potpisao je sporni dokument samo mjesec dana po dolasku u ministarsku fotelju

Steže se obruč oko Ćorića: Potpisao je sporni dokument samo mjesec dana po dolasku u ministarsku fotelju

Potpis ministra zaštite okoliša Tomislava Ćorića nalazi se na dva bitna dokumenta: prvi je Memorandum o Ini, drugi je dokument o vjetroelektrani Krš-Pađene, piše Nacional.

“Ako je istina da Plenković o memorandumu o Ini ne zna ništa, zašto još uvijek u vladi on drži Tomislava Ćorića”, piše tjednik.

Nacional piše i kako je Ćorić dokument o vjetroelektrani potpisao tek mjesec dana po dolasku na funkciju ministra pa se postavlja pitanje što ga je motiviralo da ga potpiše i tko mu je na taj projekt skrenuo pozornost, piše N1.

Nekoliko mjeseci ranije taj isti projekt stopirao je Slaven Dobrović, MOST-ov ministar koji je bio protjeran iz vlade. Upravo zbog tog projekta Uskok je prisluškivao Josipu Rimac.

Novinarka Nacionala Orhidea Gaura  podsjeća kako je, nakon odlaska Dobrovića, a dolaskom Ćorića, njegov prvi veliki potez odobravanje toga projekta. “Zašto je njemu taj projekt bio tako važan kad je išao poništiti prijašnje rješenje, tko je njemu ukazao na to, zašto se o tome tako brzinski odlučilo”, pita novinarka Nacionala.

Ministar bi trebao objasniti zašto se krenuo baviti tim projektom nakon što su stručne službe odbile pozitivno mišljenje o tom projektu, kazala je.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina

Facebook Comments