Je li cijeli proces oko vjetroelektrana kontaminiran još za vrijeme Milanovićeve Vlade: Evo njegove reakcije

Je li cijeli proces oko vjetroelektrana kontaminiran još za vrijeme Milanovićeve Vlade: Evo njegove reakcije

Predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković u utorak su u posjetu Karlovačkoj županiji.

Milanović je obišao tvornicu oružja HS Produkt u Karlovcu te proizvodne pogone tvrtke, a osvrnuo se i na aferu Vjetroelektrane i uhićenje Josipe Rimac, piše Dnevnik.hr.

– Uhićena je osoba koja je za mene govorila da nisam Hrvat i da ne volim svoj narod, da sam najgori premijer… Nakon toga smo platili nekoliko milijuna kuna za spomenik u Kninu. Dovela je one bukače u Knin i sad je u istražnom zatvoru. Nevjerojatno mi je da državni tajnik u Ministarstvu uprave ima takav slobodnjački nerv i da se tako ponaša, kao neki agent američke investicijske kuće – izjavio je.

O izjavama bivšeg državnog tajnika u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Ante Čikotića rekao je samo “Tko je to?”. Ja zaista ne znam tko je on, to nije podcjenjivački”, kazao je predsjednik. Naime, Čikotić je izjavio da je cijeli proces kontaminiran još u doba Vlade Zorana Milanovića.

“To je laž. Neću reći da čovjek laže, ali možda su ga krivo informirali. Ovoj firmi se pogodovalo cijelo vrijeme, nekome je bilo u interesu da oni dobiju status povlaštenog dobavljača. Jel ministar rekao da je Dobrović zaustavio taj postupak vezano za tu firmu i da je tražio procjenu, pa je onda prestao biti ministar? U jednom trenutku ta priča je zaustavljena u Vladi ministra Oreškovića, da bi onda se sve pokrenulo za vrijeme ove Vlade. To se sve može istražiti. Vlada koja želi dobro to se reže u korjenu još 2016. godine. To je sve suluda priča jednog kruga ljudi”, kazao je predsjednik.

 

Komentirao je i mjere praćenja Josipe Rimac.

“Praćeno je, pa je onda naglo prekinuto, kao da su se pojavile konture neke važnije osobe. Ni na koga ne mislim, ali samo govorim”, kazao je predsjednik.

Facebook Comments