Stier upozorava da Milanović samo nastavlja Mesićevu i Josipovićevu politiku: Što je rekao o Bandiću i Kolindi

Stier upozorava da Milanović samo nastavlja Mesićevu i Josipovićevu politiku: Što je rekao o Bandiću i Kolindi

Utjecajni  HDZ-ovac Ivo Stier komentirao je  predizbornu kampanju  i rezultate prvog kruga predsjedničkih izbora.
– Jedan veliki dio birača dao je glas Škori. To je činjenica. U drugom krugu bit će izbor između Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića, mi vjerujemo da će dobiti većinsku potporu hrvatskih građana pa i onih koji imaju konzervativna uvjerenja – kaže Stier.

– Ovo je izbor između dvije politike i dvije koncepcije, a ne samo između dva kandidata. Ako netko želi kontinuitet politike koju je započeo Stipe Mesić, nastavio Ivo Josipović, a provodit će je i Zoran Milanović, ima tu opciju. Kolinda Grabar-Kitarović je prekinula lijevi niz na Pantovčaku, pozicionirala je Hrvatsku u srednjoj Europi, njezina inicijativa Tri mora je jasna institucionalizacija takve jedne pozicije u srednjoj Europi, vjerujem da će oni koji dijele takav koncept dati potporu i da će to biti većinski glas hrvatskih birača u nedjelju – dodao je.

Mnogi su predsjednici zamjerili druženje s ljudima koji imaju USKOK-ove optužnice, čak i s bjeguncima, zbog čega se predsjednica toliko izložila?

– Mogu govoriti s mog aspekta, moja potpora ne ide Milanu Bandiću nego Kolindi Grabar-Kitarović i politici koju ona zastupa. Meni je bitno što će ona promovirati, što je dosad napravila. Istaknuo sam pozicioniranje u Europi, to je ono gdje se može mjeriti. Zoran Milanović je recimo bio protiv inicijative Tri mora. Ako još netko drugi nju podržava, ja ne podržavam njega nego Kolindu Grabar-Kitarović i politiku koju je ona zastupala i koju želi provesti u drugom mandatu, javlja Večernji list.

Foto: Hina