Stipo Mlinarić Ćipe poručio iz Vukovara: Ovdje sam se borio u Domovinskom ratu, a borit ću se i 2021.

Stipo Mlinarić Ćipe poručio iz Vukovara: Ovdje sam se borio u Domovinskom ratu, a  borit ću se i 2021.

Domovinski pokret osnovao je u nedjelju, 20. prosinca 2020., u Vukovaru podružnicu Vukovarsko-srijemske županije. Za predsjednika je izabran saborski zastupnik, legendarni vukovarski branitelj i pripadnik Turbo voda Stipo Mlinarić Ćipe. Potpredsjednici su Wilim Zeljko, Goran Rubić i a za rizničarku je izabrana Ivona Đurašević.

Osnivanju su nazočili i potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Domovinskog pokreta dr. sc. Miroslav Škoro, organizacijski tajnik Darijo Žepina, vukovarski gradonačelnik i saborski zastupnik Ivan Penava te zamjenica vukovarskog gradonačelnika i povjerenica Domovinskog pokreta za Vukovarsko-srijemsku županiju Ivana Mujkić.

Škoro je poručio kako je Domovinski pokret izvršio ono što je obećao, da će do kraja godine stvoriti pretpostavke za utemeljenje svih podružnica u Hrvatskoj.

”Danas utemeljujemo 21., posljednju županijsku podružnicu, u našem Vukovaru, gradu i županiji i dijelu Hrvatske gdje smo na zadnjim parlamentarnim izborima ostvarili najbolji rezultat. Od ove podružnice očekujemo jako puno. Imamo prekrasne ljude koji su pristali surađivati s Domovinskim pokretom. Posebno smo ponosni što je naš saborski zastupnik Stipo Mlinarić Ćipe istaknuo svoju kandidaturu”, naglasio je Škoro.

Mlinarić: U Vukovaru sam se borio ’91., a borit ću se i 2021.

Stipo Mlinarić je rekao kako mu je izuzetna čast postati predsjednikom županijske podružnice u svom rodnom gradu.

”U kojem (Vukovaru, op.a.) sam se borio i ’91. i u kojem ću se boriti i 2021., za županiju, grad Vukovar, Vinkovce, Županju, Otok, Ilok. Dat ću sve od sebe. Ovdje smo polučili najbolji rezultat na parlamentarnim izborima, ne vidim razloga da tako ne bude i na lokalnim izborima”, poručio je Mlinarić.

Škoro je zaključio kako je sljedeći korak na terenu osnivanje odbora koji bi prepoznavali lokalne i nacionalne probleme, s ciljem stvaranja koordinacije prema središnjici.