Grmoja objasnio zašto Most ima malo članova i zašto ih je tako puno iz Metkovića: Optužio je jednu stranku

Grmoja objasnio zašto Most ima malo članova i zašto ih je tako puno iz Metkovića: Optužio je jednu stranku

Most  bira novo vodstvo, glasuje se elektroničkim putem, a iako će službeni rezultati biti objavljeni tek u ponedjeljak, kao najizgledniji kandidat za predsjednika spominje se aktualni čelnik stranke Božo Petrov kojem će, ako pobijedi, to biti treći mandat.

Članstvo može glasovati od 7 do 19 sati, a biraju predsjednika i dva potpredsjednika, članove Glavnog odbora i Predsjedništva, te političkog tajnika stranke. Jedini protukandidat aktualnom predsjedniku Petrovu je član Glavnog odbora Bruno Petrušić. U središnja tijela Mosta bira se 15 članova Glavnog odbora, četiri člana Predsjedništva, pet članova Nadzornog odbora, te dvije nove funkcije – međunarodni tajnik i tajnik za mlade.

Službeno predstavljanje novog vodstva trebalo bi biti u ponedjeljak.

U javnosti se nagađa kako bi na čelu Mosta mogao ostati aktualni predsjednik Božo Petrov, kao potpredsjednici stranke spominju se saborski zastupnik iz Rijeke Marin Miletić i aktualni politički tajnik Nikola Grmoja, dok bi Grmoju na mjestu političkog tajnika mogao zamijeniti saborski zastupnik Ante Kujundžić.

O novom vodstvu odlučivat će elektroničkim putem 585 redovitih članova stranke, a Nikola Grmoja za Hinu pojašnjava zašto je tako mali broj redovitih članova. “Odredba u Statutu je bila da član stranke mora odraditi dva izborna ciklusa u Mostu kako bi postao redovitim članom. Time smo štitili stranku da se smanji mogući utjecaj velikih stranaka koje su uništavala konkurenciju. Sjetimo se pravaša koje je HDZ uništavao i preuzimao”, kazao je Grmoja. Napominje međutim i da je nedavno na Saboru stranke ta statutarna odredba promijenjena i liberalizirana. Zanimljivo je da je  čak 190 lanova Mosta iz Metkovića, rodnog grada Bože Petrova i Nikole Grmoje.

O tome što očekuje od današnjih izbora Grmoja poručuje: “Očekujem da izaberemo vodstvo koje će od Mosta učiniti političku opciju koja će preuzeti odgovornost za Hrvatsku”.