Stipo Mlinarić Ćipe žestoko napao Plenkovića: Želi braniteljima zamazati oči

Stipo Mlinarić Ćipe žestoko napao Plenkovića: Želi braniteljima zamazati oči

Stipo Mlinarić Ćipe, saborski zastupnik Domovinskog pokreta komentirao je jučerašnju izjavu premijera Andreja Plenkovića u kojoj izjavljuje kako će vratiti 10 posto mirovine  koji je HDZ oduzeo braniteljima potpuno nepravedno davne 2010. godine. Podsjetio je kako je pitanje o stanju braniteljskih mirovina postavio ministru financija Marku Primorcu još prije četiri mjeseca u Hrvatskom saboru prilikom rasprave o Rebalansu proračuna Vlade RH dok su ga ti isti HDZ-ovci koji se, tvrdi Mlinarić kite ‘titulom branitelja’, prozivali kako govori neistinu i da je dodatak vraćen hrvatskim braniteljima.

”Njegova velikodušnost pokazala se devedesetih godina. Nije bio s nama, niti mu je palo na pamet, nego je čekao da vidi tko će pobijediti i sada je on veliki spasitelj hrvatskih branitelja. Mjesec dana kasnije, isto pitanje postavio sam premijeru Plenkoviću kada je došao u Sabornicu te sada pritisnut argumentima mora vratiti 10 posto mirovina koje nam duguju još od 2010. godine, ali se postavlja pitanje: Zašto baš sada?! Premijer Plenković je šest godina premijer, Tomo Medved je šest godina ministar branitelja, a sada sa sićom pokušavaju kupiti glasove hrvatskih branitelja za nadolazeće Izbore u 2024. godini, ako ne i ovoj. Dragi branitelji, ne nasjedajte na te njihove floskule!”, poručio je Mlinarić, stoji u priopćenju Domovinskog pokreta.

”Predsjednik HVIDRA-e sjedi u Hrvatskom saboru 20 godina i nikad nije postavio to pitanje!”

Upravo zahvaljujući inicijativi zastupnika Mlinarića koji je prvi postavio pitanje zašto SDP-ova Vlada, koja je nepravedno uzela čak 50 posto dodatka na invalidnine davne 2001. godine, sada kroz mjesec dana možemo očekivati promjenu zakona te vraćanje nepravedno oduzetih naknada.

”Ante Deur i mnogi drugi saborski zastupnici HDZ-a koji se kite titulom branitelja nikad nisu rekli: – Vratimo ono što je što je oduzela SDP-ova vlada. Neće oni jedni protiv drugih. Niti je HDZ protiv SDP-a,  niti je SDP protiv HDZ-a. Oni su tu vrlo složni. Kada nam treba uzet onda se to brzinski radi, a vidimo sada za vratiti 10 posto treba čekati godinu dana”, izjavio je Mlinarić te se zapitao koliko branitelja nije dočekalo vraćanje nepravedno oduzetih naknada i povećanje mirovina ističući kako ratni vojni invalid HRVI 20 posto ima sramotnih 115 kuna invalidnine.

”Koliko branitelja to nije dočekalo, a sad nas hoće prevariti i zamazati nam oči tvrdeći da su oni brižni oko hrvatskih branitelja. Ne dragi prijatelji, oni vas lažu i varaju! Nit im je stalo do vas, niti im je stalo do Domovinskog rata, a to pokazuju sa svojom koalicijom sjedeći sa SDSS-om i krojeći zakone koji idu na ruku SDSS-u,  a ne na ruku hrvatskim braniteljima. Oni su to mogli napraviti puno prije da su željeli i da im je stalo do nas”, zaključio je Mlinarić.

Foto: Hina