Stipo Mlinarić otkrio koliko njegov bratić policajac zarađuje u Njemačkoj pa onda udario po HDZ-u: Žele kupiti ili ucijeniti “tri stupa”

Stipo Mlinarić otkrio koliko njegov bratić policajac zarađuje u Njemačkoj pa onda udario po HDZ-u: Žele kupiti ili ucijeniti “tri stupa”

Stipo Mlinarić, zastupnik Domovinskog pokreta, u Hrvatskom saboru osvrnuo se na štrajk zapisničara na sudovima u DORH-u koje rade za 650 eura, a koje nisu pristale na, kako kaže, nemoralnu ponudu Vlade Andreja Plenkovića da pristanu na 100, 80 ili 50 eura povišice.

”Malo ih je 4.500, ali imaju hrabrosti i rekli su ne. Znate i sami, bili ste svjedoci, da su neke od njih izgubile i život prije desetak godina kad se dogodila ona nesretna situacija na sudu u Vukovarskoj ulici, gdje su izgubile život na svom radnom mjestu za 650 eura. Podsjetit ću Hrvatsku javnost, Zakon o plaćama državnih i javnih službenika naprasno je povučen u prosincu prošle godine. Namjerno nije izglasan jer čekaju prosinac ove godine kako bi promijenili koeficijente i ušli u izbornu godinu s povećanjem plaća i s nadom kako će im to osigurati izbore. To je modus operandi HDZ-a”, izjavio je Mlinarić

Mlinarić ističe kako HDZ vrlo dobro zna da je u ovoj našoj državi bitno podmiriti 3 stupa u državi: – državne i javne službenike, braniteljske udruge i Katoličku crkvu te da će onaj koji uspije ‘kupiti ili ucijeniti’ te tri kategorije imati mir u državi, stoji u priopćenju Domovinskog pokreta.

”Moj bratić je njemački policajac, rođen u Berlinu s neto plaćom od 2.400 eura. Naši policajci, stupovi države, zajedno s vojnicima i sudstvom, ako ih dopadne da rade noćne smjene, nedjelje, blagdane, Božić, Uskrs, eventualno mogu zaraditi do 900 – 950 eura te im je zabranjeno raditi dodatne poslove iza radnog vremena. Recite mi je l’ to pravedno? Tko može preživjeti sa 650 eura u velikim gradovima, Zagrebu, Osijeku, Puli, Splitu, gdje se sudovi nalaze? Kako mlada osoba može kupiti sebi stan i osnovati obitelj s plaćom od 650 ili 750 eura? Kad će si kupiti stan? Nikada!”, zapitao se Mlinarić te ih pozvao da ustraju u svojim zahtjevima i da ne pristaju na mrvice koje padaju s premijerovog stola.

Mlinarić podsjeća kako novaca u državi ima što smo mogli vidjeti na rebalansu proračuna koji se puni i bolje od očekivanog zahvaljujući inflaciji većoj od 10 posto. Smatra da je ovo povećanje premalo te da će inflacija pojesti navodno povećanje od 50 eura, 70 eura ili 100 eura za 10 dana sudeći po dosadašnjim poskupljenjima.

”Htio bih poručiti i naglasiti tim ljudima koji nisu pristali na ucjenu od strane premijera da su se njihovi radne kolege, suci i liječnici, dogovorili s Andrejem Plenkovićem, ali njihovi, što bi ja rekao, zapovjednici nisu gledali i izborili se za naše  medicinske sestre, zapisničare i ostalo osoblje koje radi na sudovima. O tom najbolje govori tekst iz one pjesme Prljavog kazališta: – ‘Bogati se za sebe pobrinu!”’, zaključio je Mlinarić.