Što će naslijediti Nikolina Pišek: Poznata odvjetnica je bila prilično jasna

Što će naslijediti Nikolina Pišek: Poznata odvjetnica je bila prilično jasna

Vidoje Ristović, suprug voditeljice Nikoline Pišek, nedavno je preminuo, a već se naveliko počelo špekulirati što će neutješna voditeljica naslijediti na ostavinskoj raspravi pri podjeli imovine.

Poznato je da je obitelj Ristović jako imućna te posjeduju izrazito vrijednu kolekciju umjetnina, najviše slika poznatih autora, a isto tako i nekretnina.

‘Vidoje i Nikolina su živjeli na relaciji Beograd-Zagreb, a kad su boravili u Beogradu, odsjedali su u stanu na Vračaru, u Ulici kneginje Zorke. U pitanju je dvoetažna nekretnina, ukupne površine 223 metara kvadratnih. Ali uvidom u katastar, vidi se da Vidoje nije bio vlasnik tog stana, već njegov otac Viktor Ristović, poznatiji kao Miša Grof. To znači da taj stan neće biti predmet ostavštine. Ali hoće li Nikolini pripasti nešto od vrijednih umjetnina i nekretnina u Hrvatskoj, to će biti utvrđeno na ostavinskoj raspravi’, prenosi Kurir.rs.

O podijeli Ristovićevog ‘blaga’ oglasila se poznata srpska odvjetnica Sara Papaz.

‘Kad je u pitanju imovina u Hrvatskoj, naš sud nije nadležan, već će se o tome raspravljati pred tamošnjim sudom. Ako se stan u Zagrebu vodio na ime Vidoja Ristovića, onda polovina nekretnine pripada udovici, a ostatak polovine dijeli se na jednake dijelove između udovice i nasljednika pokojnika. U ovom slučaju pokojnik je imao dvije kćeri, pa bi se polovina stana podijelila na tri djela’, rekla je, prenosi Story.

Što se tiče dragocjenosti, u što spada skupocjeni nakit i umjetnička djela, podjela je drugačija te Nikolina Pišek nema pravo na one koje su stečene prije braka.

‘Umjetničke slike i dragocjenosti dijele Nikolina i kćeri, ali ako se ustvrdi da su neke stečene prije braka, onda udovica Pišek nema prava na njih, već samo nasljednici. U sudskoj praksi događalo se da netko traži osporavanje prava nasljedstva. Na primjer, ako otac pokojnika smatra da je Vidoje imao veći doprinos pri stjecanju imovine od supruge, onda može tražiti izdvajanje imovine iz vrijednosti ostavštine’, rekla je Papaz i nadodala da navedeno vrijedi ako nije potpisan predbračni ugovor.

‘Bivša supruga nema pravo na imovinu ako su je podijelili tijekom razvoda, shodno zakonu o braku’, govori.

Podsjetimo, Vidoje je prije Nikoline bio u braku iz kojeg ima kćer Mateju. S prvom je suprugom ostao u dobrim odnosima, no sudeći prema odvjetnici, ona nema pravo na nasljedstvo ako su službeno razvedeni što očito jesu kada je on bio u braku s nikolinom.

No, i otac pokojnog Vidoja Ristovića oglasio se na temu podjele imovine i ljutito komentirao kako od toga nema ništa.

‘Sva imovina mog sina je na moje ime, ne znam samo zašto se o tome sada priča i zašto je to bitno. Vidoje se još nije ohladio! Izgubio sam sina, ne razmišljam o imovini. Što se podjele imovine tiče sve je moje i ne znam o kakvom dijeljenju me pitate. Ne zanima me što se piše u medijima. Sahranjujem sina, ne znam što očekujete još da vam kažem. Moje nasljedstvo je moja stvar i ja o tome odlučujem’, ljutito je rekao Miša za srpske medije.

S druge strane, Nikolina je komentirala kako ni ne razmišlja o podjeli imovine, te da će se time pozabaviti kada završi sprovod njezinog supruga Vidoja Ristovića.

Foto: Instagram