ŠTO JE BITNIJE: Svi govore o projektu Borisa Jokića, a nitko ne spominje da nemamo dovoljno nastavnika fizike i matematike

ŠTO JE BITNIJE: Svi govore o projektu Borisa Jokića, a nitko ne spominje da nemamo dovoljno nastavnika fizike i matematike

Dio srednjoškolaca u Gradu Zagrebu od ove godine slušat će predmet Škola i zajednica. Riječ je o projektu Borisa Jokića i njegova tim. Reporterka N1 televizije Jelena Bokun razgovarala je s gradskim pročelnikom za obrazovanje u Zagrebu Lukom Jurošem povodom prvog dana škole.

“Doista veliki uspjeh, razvijen zajedno s ekspertima, školama i nastavnicima. Okupit će više od 800 učenika u 36 zagrebačkih škola. Sve teme koje bi čovjek mogao zamisliti za unapređenje života u zajednici, bit će obrađene u tom predmetu. Ključno je da će učenici zajedno sa svojim nastavnicima sami razvijati probleme i donositi rješenja”, objašnjava Juroš, javlja N1.

Ističe da se u Gradu nadaju da će to biti model za druge županije i da će se možda preslikati na nacionalnu razinu.

“Mi znamo već sada da učenici oko sebe opažaju koji su izazovi i problemi. Ono što se nadamo da će u sklopu tog predmeta dizajnirati rješenje za te probleme”, kazao je.

Za kraj je kazao da je 175 zagrebačkih škola bilo oštećeno u potresu, a da su od toga obnovljene 164.

Zanimljivo je da svi govore o projektu Borisa Jokića “Škola i zajednica”, a ne spominju da imamo veliki problem s nedostatkom nastavnika fizike i matematike. Vjerojatno zato jer je to problem na kojem se ne mogu skupljati jeftini polulistički bodovi.

Na slici: Boris Jokić u društvu gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića.

Foto: Hina