Što je Milorad Pupovac odgovorio na pitanje ide li na proslavu Oluje u Knin?

Što je Milorad Pupovac odgovorio na pitanje ide li na proslavu Oluje u Knin?

Predsjednik države Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković zajedno će obilježiti ovogodišnju jubilarnu 25. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja na kojoj bi kao govornik prvi put, doznajemo, trebao biti general Ante Gotovina, što je ministar Tomo Medved potvrdio za RTL.

Inače, general Gotovina zazire od javnih nastupa, ali ovaj put, čini se, da je dogovor postignut. Ministar branitelja Tomo Medved jučer nam je kazao da će se obilježavanje održati u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstovo, a da već danas kreću sa sastancima o programu, piše Jutarnji list.

Dnevni red još nisu usuglasili ni uredi predsjednika i premijera. Mediji su jučer objavili da će predsjednik Milanović u Kninu najvjerojatnije biti i 4. i 5. kolovoza, ali detalje kako će to dvodnevno obilježavanje Oluje izgledati Ured predsjednika još dogovora s Vladom.

Obljetnica Oluje bila je tema i u Saboru, a što se tiče koalicijskog partnera SDSS-ova Milorada Pupovca, koji je na pitanje ide li na obilježavanje Oluje odgovorio da “ide u Grubore, a vi mislite zašto”, Plenković u tome ne vidi znakove nestabilnosti u Vladi te je najavio da će idući tjedan razgovarati o tome.

– Očekujem ga u Kninu – rekao je Plenković.

Foto: Zvonimir Kuhtić/Hina

Facebook Comments