Što se dogodilo: Vlasnik posljednje zagrebačke videoteke pronađen mrtav

Što se dogodilo: Vlasnik posljednje  zagrebačke videoteke pronađen mrtav

Marko Jantol (45), vlasnik poznate i posljednje zagrebačke videoteke Pauk, koji je otišao s adrese stanovanja u Ogulinskoj u Zagrebu još 11. prosinca prošle godine, pronađen je mrtav. Potvrdila je to njegova majka Dragica Jantol, koja je na društvenim mrežama objavila kako je Markovo tijelo pronađeno u nedjelju u Zagrebu.

Nakon što se Marko tog 11. prosinca 2022. nije pojavio na poslu u svojoj kultnoj i posljednoj zagrebačkoj videoteci Pauk, majka Dragica i njegovi prijatelji prolazili su pravu kalvariju. S obzirom da su mu ujedno bili ugašeni i mobiteli te mu se, pod nerazjašnjenim okolnostima, gubio svaki trag, o nestanku je ubrzo bila obaviještena policija.

– To što je posljednjih godinu, dvije prolazio sa videotekom i maćehinskim odnosom države, ne bih poželio nikome. Želimo samo da se vrati, nije nam ni u primislima bilo ovo jer, unatoč svemu, nije klonuo duhom. Ove godine na sve se suočio s još jednom tugom, točnije dvostrukom kada je u vrlo kratkom periodu izgubio dva mačka od kojih je jedan bio jako teško bolestan, a drugi je nastradao nesretnim slučajem. Svako malo okrenem njegove brojeve mobitela s nadom da će ipak zazvoniti, ali su nažalost ugašeni i to nas sve zabrinjava jer on je uvijek bio na dispoziciji svima i u svako doba dana – rekao je sredinom prosinca za Jutarnji prijatelj nestalog Jantola.

Majka Dragica je nakon Markovog nestanka dala izjavu portalu 24sata.

-Ne vjerujem da je mogao negdje otići jer za to nije imao novca. Primijetila sam da je on te nedjelje bio jako uznemiren, no nije mi rekao zbog čega. Nikad me nije htio opterećivati niti je htio da brinem pa mi neke stvari nije ni govorio. Primjerice, da nema zdravstveno ni mirovinsko osiguranje. Ne znam što radi policija i ne mogu ulaziti u njihove metode rada, no nevjerojatno mi je da mene ni mog sina nisu zvali na razgovor. Zvali su jedino da pitaju znamo li s kime se to našao u videoteci u nedjelju, otkud bi mi to znali – rekla nam je ranije njegova majka Dragica.

Foto: Facebook