Lopovska posla: Nije progutao žilete, a “hrabro” je skočio s prozora prizemlja

Lopovska posla: Nije progutao žilete, a  “hrabro” je skočio s prozora prizemlja

Policijska uprava zagrebačka reagirala je na izjave Srđana Martinovića koji je pobjegao iz Kliničkog bolničkog centra Zagreb gdje je bio hospitaliziran.

“Iako je u osobnom obraćaju medijima muškarac star 42 godine iznio svoje viđenje postupanja i poduzimanja mjera i radnji policije prema njemu, a što je u suprotnosti s činjenicama iz priopćenja jučer javno objavljenog na WEB stranicama Policijske uprave zagrebačke, još jednom ističemo utvrđeno dosadašnjim postupanjem. Naime, progutani predmeti, zbog kojih je muškarcu tijekom kriminalističkog istraživanja pružena liječnička pomoć, nisu žileti te oni nisu progutani u službenim prostorijama zagrebačke policije već nekoliko dana prije muškarčevog bijega iz zdravstvene ustanove. Dakle, nekoliko dana ranije navedeni su predmeti medicinskim zahvatom uklonjeni iz tijela 42-godišnjaka”, navodi policija.

Dodaju kako su ga 1. ožujka 2023. godine zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene imovinskih delikata uhitili te je istog dana samo u popodnevnim satima prevezen u Klinički bolnički centar Zagreb na hospitalizaciju jer se požalio na zdravstvene poteškoće, javlja RTL.

“U četvrtak, 2. ožujka, u ranim jutarnjim satima, trenutak kada je liječnička vizita izlazila iz bolesničke sobe, a jedan policijski službenik bio ispred prostorije (a ne tri policijska službenika Jedinice specijalne i interventne policije), 42-godišnjak je iskoristio za bijeg kroz prozor sobe koja se nalazi u prizemlju zdravstvene ustanove, a ne kroz prozor 2. kata kako je citiran u pojedinim medijima”, stoji u policijskom priopćenju.

Jučer u popodnevnim satima na Medveščaku u ugostiteljskom objektu na Ksaverskoj cesti policajci su pronašli i uhitili 42-godišnjeg muškarca, te je danas predan u zagrebački zatvor zbog istražnog zatvora koji mu je određen.

“U konačnici, sumnja se da je osumnjičeni krajem prosinca 2023. i početkom veljače 2023. godine s unaprijed stvorenom namjerom ostvarivanja nepripadajuće imovinske koristi, došao u dvije trgovine na području Maksimira. Po ulasku u trgovine osumnjičeni je s prodajnih polica uzeo ukupno pet parfema te ih sakrio u vrećicu koju je nosio sa sobom, a u čemu je uočen od strane zaštitara i djelatnica da bi potom uporabom tjelesne snage i prijetnji prilikom bijega pokušao zadržati otuđene parfeme dok je u jednom slučaju i uspio”, navodi policija.

Također se sumnja da je od kraja studenog 2022. godine do polovice veljače 2023. godine došao u četiri trgovine na području Maksimira, Medveščaka i Novog Zagreba i s prodajnih polica otuđio ukupno 56 parfema koje je odnio sa sobom.

“Osumnjičeni je u društvu zasad nepoznatog počinitelja, sumnja se, u istom vremenskom razdoblju posjetio i jednu trgovinu odjevnih predmeta u Novom Zagrebu gdje je po njemu dobro poznatom obrascu protupravnog i kažnjivog ponašanja otuđio dva kompleta trenirki, a zatim pobjegao”, dodaju.

Foto: Hina