Što se događa sa Slavenom Bilićem: Ponovno je dobio otkaz

Što se događa sa Slavenom Bilićem: Ponovno je dobio otkaz

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić više nije trener Watforda, člana engleskog Championshipa, drugog kvalitativnog razreda u engleskom klupskom nogometu, objavio je Sky Sports.

Bilić je za kormilom Watforda bio manje od šest mjeseci, a presudio mu je niz od osam utakmica u kojima je njegova momčad ostvarila samo jednu pobjedu, uz pet neodlučenih ishoda i dva poraza.

Bilića bi trebao zamijeniti 55-godišnji engleski stručnjak Chris Wilder koji je sezonu započeo kao trener Middlesbrougha, ali je otpušten početkom listopada, jer je njegova momčad u prvih 11 utakmica ostvarila samo dvije pobjede i našla se među tri najlošija kluba.

Watford je 11 kola prije kraja natjecanja na devetom mjestu sa 51 bodom, četiri manje od Norwicha koji drži šesto mjesto, posljednje koje vodi u doigravanje za Premier ligu, javlja Sport klub.

Za 54-godišnjeg Bilića ovaj je angažman, treći na engleskom tlu nakon West Ham Uniteda (2015. – 2017.) i West Bromwich Albiona (2019. – 2020.), započeo u listopadu. Bilić je tada naslijedio Roba Edwardsa koji je otpušten nakon samo 11 kola tekuće sezone.

U 26 utakmica pod Bilićevim vodstvom Watford je ostvario 10 pobjeda, ali je od Božića momčad iz londonskog predgrađa osvojila 14 od mogućih 36 bodova.

Na slici: Slaven Bilić