Upad u Klasičnu gimnaziju: Napadač s mačetom je sin poznatog zubara

Upad u Klasičnu gimnaziju: Napadač s mačetom je sin poznatog zubara

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom, sinom uglednog zubara, koji je s mačetom u ruci ušetao jučer usred dana u zagrebačku Klasičnu gimnaziju te zaprijetio vršnjaku. Kazneno je prijavljen za prijetnje smrću više osoba te je predan pritvorskom nadzorniku uz posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu za mladež.

Po ulasku u školu, naime, dok je glasno zazivao maloljetnika profesorica ga je, kažu iz policije, pokušala smiriti i upozoriti na ponašanje, da bi joj tada osumnjičeni uputio prijetnje.

– Čim je osumnjičeni ugledao traženog učenika s namjerom da ga zastraši, izvadio je mačetu te s njom krenuo prema njemu. Tada u namjeri da spriječi napad osumnjičenog i zaštiti oštećenog, jedan od učenika je podigao školsku stolicu nakon čega je osumnjičeni zastao s prijetnjama. A potom se nakon kraćeg vremena udaljio iz prostora škole. Navedenim ponašanjem i dolaskom u razred s hladnim oružjem, osumnjičeni je kod oštećenog 18-godišnjaka izazvao osjećaj straha za život te je time prouzročio uznemirenost i ostalih učenika kao i profesorice – kažu iz policije, javlja Jutarnji list.

Dodaju i da su temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, proveli pretragu stanova kojima se koristi osumnjičeni i kojom prilikom je u stanu na području Medveščaka pronađena mačeta nepravilnog oblika crne boje s plastičnom drškom ukupne dužine 47 cm i dužine oštrice 34 cm koja se nalazila u crnoj futroli.

Klasična gimnazija

A sama škola daje i dalje svoj maksimum da se posljedice tog čina što brže prebrode i kojima je svjedočilo 20-ak srednjoškolaca koji su, zajedno sa profesoricom, tijekom nultog sata u ponedjeljak oko 13.50 sati svjedočili horor scenama ljutitog mladića koji upada u razred te maše oštrim predmetom. Stoga je školska psihologinja obavila pojedinačne razgovore sa svim đacima iz tog razreda, a posebnu pažnju posvetili su upravo žrtvi kojem su prijetnje i upućene a koji se ranije sukobio s vršnjakom koji se potom požalio 18-godišnjaku koji se odlučio ponijeti zaštitnički i neprimjereno pretjerati.

Prenosimo i pšriopćenje Policijsku uprave zagrebačke.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Prijetnje“ na štetu više osoba.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se da je osumnjičeni mladić, jučer 6. ožujka 2023. godine oko 13.45 sati, došao u prostorije obrazovne ustanove na području Medveščaka, ušao u jednu od učionica za vrijeme trajanja nastave te je odmah počeo glasno zvati jednog od učenika.  Na što ga je profesorica pokušala smiriti i upozoriti na ponašanje, da bi joj tada osumnjičeni uputio prijetnje. Čim je osumnjičeni ugledao traženog učenika s namjerom da ga zastraši, izvadio je mačetu te s njom krenuo prema njemu. Tada u namjeri da spriječi napad osumnjičenog i zaštiti oštećenog, jedan od učenika je podigao školsku stolicu nakon čega je osumnjičeni zastao s prijetnjama. A potom se nakon kraćeg vremena se udaljio iz prostora škole. Navedenim ponašanjem i dolaskom u razred s hladnim oružjem, osumnjičeni je kod oštećenog 18-godišnjaka izazvao osjećaj straha za život te je time prouzročio uznemirenost i ostalih učenika kao i profesorice.
 
Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, policijski službenici proveli su pretragu stanova kojima se koristi osumnjičeni kojom prilikom je u stanu na području Medveščaka pronađena mačeta nepravilnog oblika crne boje s plastičnom drškom ukupne dužine 47 cm i dužine oštrice 34 cm koja se nalazila u crnoj futroli.  
           
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku dok je protiv njega podnijeto posebno izvješće Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež”, ističe s eu prioćenju.  

Naslovna fotografija: PUZ