Strava u Zagrebu: Odron planine smeća na Jakuševcu. Radnik čistoće ostao bez ruke

Strava u Zagrebu: Odron planine smeća na Jakuševcu. Radnik čistoće ostao bez ruke

Prema informacijama koje je Jutarnji dobio iz KBC-a Zagreb, djelatnik Zagrebačke čistoće koji je primljen na liječenje nakon što je u odronu smeća na Jakuševcu zadobio ozljede ostao je bez podlaktice te se trenutno nalazi u operacijskoj sali. Iz PU zagrebačke su jutros za Jutarnji list potvrdili da su zaprimili dojavu.

– Možemo potvrditi da je policija nešto prije 7 sati jutros zaprimila dojavu da je došlo do odrona na deponiju Jakuševec. Točne okolnosti koje su dovele do urušavanja, utvrdit će se policijskim očevidom koji je u tijeku – rekli su za Jutarnji iz zagrebačke policije, javlja Jutarnji list. Tijekom jutra PU zagrebačka se oglasila novim priopćenjem u kojem su potvrdili da su ozlijeđene dvije osobe.

– Oko 6.40 sati na deponiju Jakuševec došlo je do odrona smeća kojom prilikom su dvije osobe ozlijeđene. Od 7.55 sati zatvorena je Sajmišna cesta od Mičevca do Jakuševca u smjeru zapada. Mjesto događaja je osigurano – navela je policija kasnije tijekom jutra u priopćenju.Prema saznanjima Jutarnjeg, na lice mjesta stigao je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević. Prema informacijama kojima raspolaže policija, ozlijeđene su dvije osobe i pomoć im je pružena u KBC-u Rebro. Zasad nije poznata težina njihovih ozljeda.

Podsjetimo, 11. studenog se na zagrebačkom odlagalištu otpada Jakuševec-Prudinec aktiviralo veliko klizište i došlo je do odrona.

GradonačelnikTomaševićrekao je tada kako je analizom utvrđeno da odron na odlagalištu otpada Jakuševec nije prouzročio povećane koncentracije plinova te ni na koji drugi način ugrozio zdravlje građana, što je ranije tvrdila gradska oporba.

Tomašević je dodao i da na tom dijelu odlagališta nije bilo nikakvih radova te odlaganja otpada. Kasnije je zagrebački gradonačelnik dodao da će se dio odlagališta otpada Jakuševec koji se početkom studenoga urušio, sanirati do kraja godine, a poručio je i kako s nadležnima rade da do takvih događaja više ne dođe.

“Analiza neovisnog Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada pokazala je da u razdoblju od 11. do 15. studenog nije došlo do prekoračenja graničnih vrijednosti niti za merkaptane ni za neke druge plinove, za koje je oporba govorila da su prekoračeni. Dakle, to nije točno. Planiramo sanaciju izvršiti do kraja godine, radimo s nadležnim institucijama da utvrdimo što se dogodilo, da se to više ne ponovi i da se sanira do kraja godine”, rekao je Tomašević na konferenciji za medije.