Stručnjak iz Srbije poslao poruku hrvatskoj boksačici koja je “izgubila od Srpkinje”: Glavu gore, Saro. Pobjeda ti je oteta

Stručnjak iz Srbije poslao poruku hrvatskoj boksačici koja je “izgubila od Srpkinje”: Glavu gore, Saro. Pobjeda ti je oteta

Sara Beram (28) nije se uspjela plasirati u polufinale, osigurati medalju na Europskim igrama u Krakovu i plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024.!Sara je izgubila meč četvrtfinala od predstavnice Srbije, Ruskinje Natalije Šadrine (33) koja je dobila sudačkom odlukom 5:0, a Sara je dobila prvu i treću rundu – prvu sa 4:1, a treću sa 3:2, no to nije bilo dovoljno, piše na stranicama Hrvatskog boksačkog saveza

Nije bilo dovoljno jer joj je sudac iz Kazahstana u drugoj rundi pokazao dvije javne opomene, oduzeo dva boda u ukupnom zbroju i presudio meč! Kazahstanac u ringu samo je Sari ciljano dijelio opomene zbog držanja i guranja, premda je hrvački stil, s puno naslanjanja i zahvata nametnula snažnija i krupnija, iskusna Ruskinja Šadrina. Ruskinja se na borbu s puno nasrtaja u klinčeve, guranja i pritiskanja u kojima je koristila svu svoju masu i snagu, opredijelila kako bi neutralizirala i sačuvala se od Sarinih brzih, nepredvidih udaraca i na kraju je Sara platila svu cijenu za ‘prljavi boks’ kakav je nametnula Ruskinja.

Sara Beram

Prvu rundu, kad je Sara spremno odgovorila na nasrtaje 33-togodišnje Ruskinje vrlo dobrim kretanjem i brzim, preciznim udarcima, dobila je kod sudaca sa 4:1. “Slučajno”, prednost je Ruskinji Šadrini dao samo sudac Uzbekistanac. A Kazahstanac u ringu onda je uzeo sve u svoje ruke – Rusija, Uzbekistan, Kazahstan…. nastavite niz. U drugoj rundi Šadrina je pojačala pritisak i stisak, bilo je tu svega, od hrvačkih zahvata i bacanja, a Kazahstanac je s dvije javne opomene Sari prelomio meč i zapravo joj oduzeo pravo na pobjedu, medalju i plasman na Olimpijske igre.

U trećoj je Sara Beram izvukla maksimum, energično se izvlačila iz ruskog stiska, nemilice je serijama zasipala Šadrinu, a pritom se morala paziti da ne uleti u novo hrvanje i da sudac zbog treće javne opomene ne prekine meč. Po svemu je jednoglasno trebala sa 5:0 dobili treću rundu i preokrenuti nemoguće, no bodovni suci iz Uzbekistana, Irana i Egipta pobrinuli su se da minus dva boda zbog javnih opomena na kraju budu dovoljni za prolazak Ruskinje koja je promijenila zastavu i nosi dres Srbije od 2021. godine. Šteta za Saru, teško je zakinuta sudačkim odlukama u odlučnoj borbi za uspjeh karijere, medalju na Europskim igrama i plasman na Olimpijske igre, od pristranih sudaca, koji očito nisu slučajno izabrani da presuđuju baš u njihovom meču.

Ovu boksačku prevaru komentirao je i boksačkitrener iz Srbije Miodrag Milić. Uvjeren je da je bila riječ o namještaljci te se ispričao Sari Beram. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Susjedi su na nož dočekali odluku u lakoj kategoriji, u kojoj je ‘naša’ Ruskinja Natalija Šadrina na zaista čudan način svladala u svemu od nje bolju Hrvaticu Saru Beram. Za to okrivljuju suca u ringu iz Kazahstana koji je Hrvatici u drugoj rundi prestrogo dodijelio dvije javne opomene i od tog trenutka joj faktički ‘vezao’ ruke, jer je diskvalifikacija poslije toga jednostavno lebdjela u zraku.

Boksački stručnjak Miodrag Milić

“Slučajno ili ne, isti taj sudac je prije dva dana u meču između ‘našeg’ Rusa Šendrika i Moldavca u kojem je odluka bila 3-2 svojim glasom praktički odredio pobjednika, dodijelivši pobjedu Šendriku”,

Ja, koji sam srpskim bokserima sekundirao na preko 3000 (tri hiljade) međunarodnih mečeva, koji sam nebrojeno puta osetio brutalnost “sudijske odluke”.

Zvalo me 10-tak ljudi koji u Srbiji rade u boksu s istim pitanjem, jesam li gledao meč i koji je moj komentar. Nisam znao što bih im rekao, a da svojim odgovorom ipak ‘ostanem patriot’. Osobno mislim da je taj ‘posao’ odradio naš prvi trener, inače Kazahstanac, koji je vjerojatno dobar poznanik sa spomenutim djeliteljem ‘nepravde’. Ja bih međutim osobno više volio, a vjerujem i svi Vi, da je on umjesto ove ‘namještaljke’ malo bolje pripremio naše, srpske boksače, za što je inače i plaćen, pa da makar netko od njih prođe do same završnice i uključi se u borbu za eventualnu olimpijsku kvalifikaciju.

Ovako, ‘sladit ćemo’ se ovom sramnom ‘pobjedom’ i bit ćemo sretni što će jedna mala neiskvarena duša, tamo negdje u Zagrebu, noćima plakati zbog grubo srušenog sna o olimpijadi, zbog nasilno oduzete pobjede i godinama sanjanog ‘Olimpa’”, nastavio je srpski boksački stručnjak.

Ja, koji sam srpskim boksačima sekundirao na preko 3000 (tri tisuće) međunarodnih mečeva, koji sam nebrojeno puta osjetio brutalnost ‘sudačke odluke’. Ja koji je poslije nezasluženog poraza Baneta Stankovića od svjetskog prvaka, Talijana Domenica Valentina na SP u Bakuu 2011 isto tako (zajedno s cijelom momčadi) satima plakao, u ime svih koji se trude u boksu, svih pravih boksačkih, viteških šampiona koje je Srbija iznjedrila, eto, molim susjede za oprost!

“Neka znaju da nismo svi isti. Da nismo svi satkani od prostakluka, lukavstva i prevare. Gore glavu Saro. Pobjeda ti je oteta!”, zaključio je srpski trener.