U NAPADU LJUBOMORE: Bivši policajac je u Trogiru teško ranio mlađeg muškarca

U NAPADU LJUBOMORE: Bivši policajac je u Trogiru teško ranio mlađeg muškarca

Pripadnici Jedinice specijalne i interventne policije splitske PU trenutno u Trogiru tragaju za Brankom Mamićem, 55-godišnjem umirovljenim policajcem iz Trogira koji je oko 12.15 sati u centru Trogira iz vatrenog oružja ispalio više hitaca prema mlađem muškarcu teško ga ozlijedivši. Prema neslužbenim informacijama, liječnici se bore za život J.M.-a muškarca starog 32 godine koji je zadobio teške ozljede glave i prsa.

Bjegunac je, kako doznajemo, navodno na motociklu te je naoružan i navodno je u potrazi za još jednim muškarcem kojeg okrivljuje za svoj financijski krah. Policija je, dok ga ne pronađu i uhite, pružila zaštitu svima za koje misle da bi iz bilo kojeg razloga mogli postati meta pobješnjelog bjegunca te su neki dovedeni u postaju, a neki su evakuirani iz svojih stanova, javlja Slobodna Dalmacija.

Prema pričama iz Trogira, mladog je muškarca propucao u centru grada zato što je u naletu bolesne ljubomore sumnjao da je ovaj ljubavnik njegove supruge budući da je prije nekog vremena našao neke mladićeve poruke s emotikonima srca upućene njegovoj supruzi. Ipak, po istim pričama, mladić nije imao nikakve takve ili slične aspiracije prema Mamićevoj supruzi već se sve svodilo na prijateljske odnose.

Umirovljeni policajac Mamić je nedavno izašao iz istražnog zatvora gdje je proveo više od mjesec dana nakon što je u siječnju ove godine bio priveden i zatvoren zbog obiteljskog nasilja. Tada je prijetio svojoj supruzi i kćerki, a suprugu je i fizički napao lakše je ozlijedivši te je u zid pokraj njene glave, kako bi je preplašio i vjerojatno naveo da mu kaže s kim ga vara, ispalio hitac iz pištolja kojeg je legalno posjedovao. Je li iz istog oružja pucao i prema mladom muškarcu tek treba utvrditi daljnja istraga.

Foto: Hina