Nevjerojatno: Na Murteru postavili trake za bušenje automobilskih guma za one koji pokušaju napustiti otok

Nevjerojatno: Na Murteru postavili trake za bušenje automobilskih guma za one koji pokušaju napustiti otok

U Šibensko-kninskoj županiji u srijedu nije potvrđen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, no kako je od ukupno 15 zaraženih u županiji njih osam s otoka Murtera, ujutro je za naselja Murter i Betina proglašena karantena zbog sumnje u lokalnu transmisiju virusa.

N1 javlja kako se na cesti nalazi i traka za bušenje automobilskih guma, ukoliko netko odluči prekršiti mjeru zabrane napuštanja otoka.

Ovo je prva ovakva karantena u Hrvatskoj jer u naselja Murter i Betinu nitko ne može ući ni izaći, pa čak ni sa propusnicom.

Župan Goran Pauk rekao je na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite kako od utorka u županiji nema novooboljelih, od ukupno 15 oboljelih četvero ih se nalazi na bolničkom Odjelu infektologije, jedan pacijent premješten je u KBC Split, dok su ostali u kućnoj izolaciji.

Naglasio je kako je od ukupnog broja oboljelih njih osam s otoka Murtera, gdje je županijski Zavod za javno zdravstvo proveo epidemiološku obradu oboljelih i njihovih kontakata na otoku te su svi stavljeni u samoizolaciju.

Foto: Screenshot/N1