SUKOB PREDSJEDNIKA I MINISTRA HABIJANA: Poznati katolički novinar stao na stranu Zorana Milanovića

SUKOB PREDSJEDNIKA I MINISTRA HABIJANA: Poznati katolički novinar stao na stranu Zorana Milanovića

Poznati katolički novinar Ivan Ugrin komentirao je javna prepucavanja između predsjednik Zorana Milanovića i novog ministra gospodarstva Damira Habijana. U konačnici je stao na Milanovićevu stranu, a upozorio je i na dvostruke kriterije koji vladaju u hrvatskoj javnosti.

“Povodom medijskih napisa i reakcija osoba iz političkog i javnog života na izjave predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića o navodnoj seksualnoj orijentaciji ministra gospodarstva i održivog razvoja Damira Habijana, očitovala se pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić.

– Pravobraniteljica je od Agencije za zaštitu osobnih podataka zatražila stručno mišljenje iz aspekta zaštite osobnih podataka koje je ista dužna dati, u pravilu, najkasnije u roku od 30 dana od dana podnošenja zahtjeva – navodi se, između ostalog u priopćenju pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: VIDEO: Karolina Vidović Krišto: Zašto Dokumentacijski centar nije reagirao zbog skandalozne izjave Andreja Plenkovića?

Pa kad si je već dala toliko truda u tumačenju ustavnih vrednota, Ured Predsjednika Republike očekuje od pravobraniteljice Ljubičić da pažljivo pročita i izjavu Damira Habijana – tada saborskog zastupnika HDZ-a koji se predstavljao kao ozbiljan pravnik i odvjetnik – a koji je u Hrvatskom saboru 10. ožujka 2023. rekao za predsjednika Milanovića da je „osoba koja očito ima bipolarni poremećaj“. Ona tada nije tražila „stručno mišljenje iz aspekta zaštite osobnih podataka“ zbog otkrivanja potencijalno vrlo ozbiljnog osobnog podatka, kao ni drugi veliki moralizatori i aktualni čuvari privatnosti osoba koje neskriveno monetiziraju svoje tijelo i seksualnost, priopćili su iz Ureda hrvatskog predsjednika.

Dakle, Habijan može za nekoga reći da je „osoba koja očito ima bipolarni poremećaj“, a kad za njega netko kaže, parafraziram, „da je osoba koja očito ima gay poremećaj“, onda se dižu na noge svi s ljevice, kao da je Milanović otkrio Habijanovu povijest bolesti, a ne u stvari ono što već odavno zna cijela Hrvatska, osobito hdz-ovci”, napisao je Ivan Ugrin.

Novinar Slobodne Dalmacije Ivan Ugrin

Podsjetimo, predsjednik RH Zoran Milanović u Splitu je danas izjavio kako je ministar gospodarstva Damir Habijan gej.

Novinari su pitali Milanovića o fotografiji koju je objavio bivši ministar Darko Milinović .

“To su pitanja osobne intime, nekih osobnih opredjeljenja ili zadatosti, je li netko gej ili nije”, konstatirao je Milanović.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Čedo Prodanović izgubio kompas: Diže u nebesa korumpiranog Ivu Sanadera

“A je, jel?” pitao je netko od novinara.

“Sto posto. Pa Habijan je gej, ne”, rekao je Milanović. “Nije čovjek u ormaru, živi normalan život”, na konstataciju novinara da ga je “izvadio iz ormara”.

“Novi francuski premijer je gej. Ako ti je jedina odlika da si gej, to nije dovoljno, sorry. To ne znači ništa. Ali ako želiš da se to zna, da imaš pride, ok, prihvaćam te. Prihvaćao sam te i ranije.

Ali ako je to napravio Milinović, to je napravio pogrešno. Ljudima se ne rugaš radi toga. Čak i ako to previše ističu. To ti ne može biti identitet, to je samo dio tvog identiteta”, rekao je. Izjave predsjednika Milanovića izazvale su veliku buru u javnosti.

Foto: Hina