Supruga Tonyja Blaira napala gradonačelnicu Supetra: Rušite međunarodni ugled Hrvatske

Supruga Tonyja Blaira napala gradonačelnicu  Supetra: Rušite međunarodni ugled Hrvatske

Nakon priče oko posjeda starog vatrogasnog doma i provalnika koji su upali u taj prostor, nastavlja se sukob između Grada Supetra i hotelske kuće Svpetrvs. 

U utorak srušen je zid na početku nerazvrstane ceste Miljenka Smoje, odnosno na ulazu u resort Svpetrvs hotela.

No, danas je to postao i međudržavni problem u koji su se već uključili i neki igrači svjetskog kalibra, javlja Slobodna Dalmacija.

U lokalni prijepor oko ceste za groblje, zemljišta i plaža uključuje se i Cherie Blair, supruga bivšeg britanskog premijera Tonya Blaira, inače poznata londonska odvjetnica.

Prije nego što će i sama doći u Supetar, gradonačelnici je poslala mail tvrdeći da je uklanjanje betonskih prepreka što su prethodno nikle na Ulici Miljenka Smoje nelegalno i da se Grad suzdrži od ”daljnjih akcija unutar posjeda Svpetrvs hotela”.

Sam posjet gospođe Blair Supetru bio je organiziran pod diskrecijom. Svi sudionici sastanka održanog u kongresnoj dvorani hotela, među kojima dvoje državnih tajnika, zamjenik glavne tajnice Vlade RH, tužitelji …, upozoreni su da s detaljima ne izlaze u javnost. 

Cherie Blair je od početka krenula ofenzivno na gradonačelnicu Ivanu Marković, optužujući je pred svima za ”rušenje međunarodnog ugleda RH” i da će biti osobno odgovorna za milijunsku štetu koju će RH morati platiti, javlja Slobodna.

Uz optužbe da želi uništit hotelsku kuću protekao je i ostatak razgovora, a od Marković i Grada je traženo da odustanu od svih sporova i upisa cesta.

Foto: Hina