Sutkinja odlučuje o sudbini optuženih Hrvata: Što predviđa Ivan Pernar?

Sutkinja odlučuje o sudbini optuženih Hrvata: Što predviđa Ivan Pernar?

Na Visokom sudu u Ndoli sutkinja Mary Mulanda odlučuje o sljedećem koraku. Dva su scenarija – može objaviti da se suđenje nastavlja ispitivanjem svjedoka obrane ili odbaciti optužnicu i osloboditi sve optužene. Hrvati su uhićeni 7. prosinca u zračnoj luci u Ndoli. Policija ih je presrela dok su se, vodeći sa sobom četvero djece iz DR Kongo koje su netom posvojili, vraćali kući u Zagreb. Djecu je preuzela zambijska socijalna služba i odvela na tajnu lokaciju. Obrat se dogodio 6. veljače kad je optužnica odbačena, a Hrvatima je dano 48 sati da napuste zemlju. No dok su sutradan ulazili u avion ponovno su uhićeni, a odmah se proširila vijest kako su uhićeni zbog prijave jednog Hrvata, javlja Večernji list.  

Svoja predviđanja iznio je i Ivan Pernar.

“Ročište će početi u 9.30, tada će sutkinja odlučit hoće li ih oslobodit optužbi ili će nastavit s njihovim ispitivanjem.

Inače, u pravilu ročište počinje malo kasnije – oko 9.45 ili 10 pa je moguće da ćemo tek onda saznat odluku.

U svakom slučaju, sjetite se da je zahtjevu obrane za odbacivanje optužbe prethodio zahtjev za mojim zatvaranjem zbog nepoštivanja suda, sutkinja je tada uzela pauzu od 45 minuta i donijela odluku da odbacuje taj zahtjev odvjetnika.

Sudeći po nevjerojatnoj agresiji ljevičara protiv mene vrlo je vjerojatno da su u panici i da se boje pozitivnog ishoda današnjeg ročišta, odnosno da bi sutkinja mogla ići na ispitivanje optuženika.

Ako se optužba danas ne odbaci, bit će to još jedan poraz njihovih odvjetnika, ali i HR medija čija su sva dosadašnja predviđanja neslavno završila, počevši još od 2 mjeseca kad su slavodobitno zaključili da su optuženici oslobođeni optužbi do lažne vijesti plasirane samo dva dana uoči mog svjedočenja kada su rekli da sam “otpao s liste svjedoka””, ističe Ivan Pernar.

Foto: Screenshot/HRT