Srbin “zapalio” internet: Moja braća su Hrvati i Bošnjaci, a ne Rusi

Srbin “zapalio” internet: Moja braća su Hrvati i Bošnjaci, a ne Rusi

Jedan je Srbin pokrenuo žustru raspravu na Twitteru gdje je objavio kako on Ruse ne smatra svojom braćom već da su mu braća Hrvati i Bošnjaci. Na Twitter profilu “man_norwegian”, neimenovani korisnik objasnio je svoje stajalište koje je izazvalo podijeljene reakcije.

Ne može mi biti brat Rus, kojeg u životu nisam vidio… Niti govorimo isti jezik, niti sam ikada bio u Rusiji. Moja braća su Hrvati, Muslimani, Bošnjaci i drugi narodi s kojima Odrastao sam u SFRJ, s kojima pričam istim jezikom, s kojima sam imao divnu mladost u Jugoslaviji – napisao je.

‘Bilo bi prirodno da je tako. Isto porijeklo, mješoviti brakovi, dvije zajedničke zemlje. Slažem se, veliki broj rusofila niti je bio u Rusiji, niti razumije jezik, nije pročitao nijednog ruskog klasika. Kažem veliki broj, ne svi. ‘, ‘Bravo, sve ovo što si nabrojao dio je slavenske povijesti… Povezani smo, ali izgleda ništa lakše nego podijeliti nas’, neki su od komentara podrške, javlja Večernji list.

Međutim, bilo je puno onih koji se ne slažu s njim. 

‘Brat ti može biti samo onaj koga ti je majka rodila i eventualno još neka osoba s kojom nisi u krvnom srodstvu, ali ti puno znači u životu. I nitko drugi. Pusti Srbiju koje si se odrekao i koju nikad nisi volio ‘, ‘Hrvat ili Bosanac nikad neće reći za Srbina da mu je brat, zato treba prestati sa tim više. Možemo biti dobri susjedi i ništa više’ , drugi su komentari.

Na slici: Ilustracija

Foto: Hina