Suverenist traži slanje vojske na hrvatske granice: Moramo zaustaviti ilegalne migracije. Pa vidite u što se pretvorila Švedska

Suverenist traži slanje vojske na hrvatske granice: Moramo zaustaviti ilegalne migracije. Pa vidite u što se pretvorila Švedska

Suverenist Marko Milanović Litre komentirao je dolazak velikog broja ilegalnih migranata u Hrvatsku i Europsku uniju. Upozorio je na nestabilnu situaciju u Švedskoj i odluku njihovog premijera da u pomoć pozove vojsku. Objavu Marka Mlinarića litre prenosimo u cijelosti.

“Svjedoci smo rasplitanja društvenog tkiva u Švedskoj – naciji koja je nekoć bila uzor stabilnosti – danas je primjer upozorenja za Hrvatsku. Sve veće nasilje bandi i društveni nemiri u Švedskoj izravne su posljedice godina neodgovornih zabluda liberalne useljeničke politike. Ne možemo si dopustiti da Hrvatska čini iste greške.Švedski premijer, Ulf Kristersson, poduzeo je izvanredan korak pozivajući čelnika oružanih snaga za borbu protiv nasilja bandi zbog kojih je samo tijekom rujna ubijeno 12 ljudi.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Odvjetnik “plakao” kod Ilije Jandrića: Pa mi hajdukovci imamo PTSP zbog lošeg suđenja

Ovo je prekretnica koja naglašava ozbiljnost situacije.Ako nacija poput Švedske, koja se dugo smatra svjetionikom stabilnosti, pribjegne vojnoj intervenciji na vlastitom tlu, onda moramo prepoznati težinu problema ilegalne migracije. Njihov primjer služi kao snažan podsjetnik da posljedice nekontrolirane migracije i slabe granične kontrole mogu eskalirati do točke u kojoj vojska mora biti pozvana kako bi uspostavila red.

Švedska ima dramatičan porast nasilja i kriminala

Nakon devet mjeseci našeg članstva u Schengenu, obećanje o utvrđenim granicama pretvorilo se u fatamorganu. Ilegalne migracije u Hrvatskoj porasle su za alarmantnih 140%, a u nekim županijama poput karlovačke čak 210% u odnosu na prošlu godinu. To nije samo narušavanje našeg suvereniteta, to je tempirana bomba za hrvatsku nacionalnu sigurnost. Ministar Božinović ranije ovog tjedna najavio je kako će hrvatska i slovenska policija zajednički djelovati na policijskim kontrolnim točkama duž naše zajedničke granice.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Veliki poraz gradonačelnika Tomaševića: Nije prošao njegov kontroverzni prijedlog o najmu gradskih stanova

No, sama činjenica da Slovenija uspostavlja policijske kontrolne točke očigledan je dokaz neuspjeha Plenkovićevih i Božinovićevih mjera u zaštiti hrvatskih granica. Hrvatska policija trebala bi čuvati hrvatske granice, a ne služiti kao linija obrane za Sloveniju.

Kao i naši saveznici iz Europskih konzervativaca i reformista, Švedski demokrati, koji se zalažu za snažnije mjere u borbi protiv bandi. Mi se zalažemo za aktiviranje naše vojske duž granica s Bosnom i Hercegovinom te Srbijom. Vrijeme je da osiguramo našu naciju protiv priljeva ilegalnih migranata.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Legendarni sportski novinar otkrio da se bori s teškom bolešću: Imao je tri teške operacije i bio na rubu života

Moramo djelovati sada, ili riskirati da postanemo još jedna loš primjer liberalnih migracijskih politika na europskoj pozornici.Hrvatska se treba nepokolebljivo suprotstaviti silama koje prijete našem nacionalnom tkivu. Naš suverenitet nije predmet pregovora. Naše granice nisu rotirajuća vrata za ološ svijeta. A naš nacionalni identitet nije moneta za potkusurivanje.”, ističe Marko Milanović Litre.

Foto: Hina