Suverenistica o Domovinskom pokretu: Znam kako će Mario Radić razmišljati nakon izbora

Suverenistica o Domovinskom pokretu: Znam kako će Mario Radić razmišljati nakon izbora

Saborska zastupnica Vesna Vučemilović razgovarala je s Ninom Kljenak u N1 Studiju uživo. Vučemilović kaže kako dosta vremena provodi na tereni i razgovara s ljudima te da su njene informacije drugačije od onih koje je iznijela ministrica Vučković.

“Uvozi se mladi luk iz Sjeverne Makedonije dok su naši plastenici puni. Problemi su svugdje isti, previše papirologije, potpuno nerealni zahtjevi za poljoprivrednika u okviru Zelenog plana. Sve je manje i uljane repice jer je zabranjena uporaba jednog sredstva uz pomoć kojeg možete imati kakav-takav prinos. Izloženi su nelojalnoj konkurenciji, uvozi se niz proizvoda iz država koje nemaju tako striktne propise kao EU”, nabraja Vučemilović i dodaje kako bi  se moglo govoriti o tome da mi ulažemo tri ili četiri puta više poticaja, a imamo daleko manju proizvodnju nego kad smo ulazili u EU. “To je na razini znanstvene fantastike, koju ne može objasniti apsolutno nitko. Ni ministrica ni akademski znalci”, kaže zastupnica Suverenista.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: VIDEO: General Rojs ide na izbore sa svojom listom za dijasporu: Već ima predizborni “spot” koji je postao veliki hit na društvenim mrežama

“Ako je sve tako dobro kako ministrica kaže, kako to da stalno bilježimo uvoz hrane, a naše proizvodnja pad”, pita se.

“Kad su u pitanju naši mali proizvođači, OPG-ovi, onda je tržišna utakmica i ne može se intervenirati. Očito smo nespremni ušli u EU jer EU proizvodi svega dovoljno. Znači, Hrvatska sa svojom proizvodnjom svima ostalima smeta. Nazovimo stvari pravim imenom. Sve dok se isplaćuje poticaje po hektaru i favorizira velike sustave, mi ne možemo očekivati nikakve pomake. Da bi mogli strukturno mijenjati našu proivodnju, treba poticaje isplaćivati na način da se potiče sadnja kultura koji nama nedostaju”, kaže i objašnjava da se poljoprivrednici, da bi to postigli, moraju udruživati u udruge koje bi to pokrenule.

“Previše se sluganski ponaša vlast, ne samo ova, nego i prethodne, prema svemu što dolazi iz Bruxellesa”, jasna je Vučemilović.

O Domovinskom pokretu

Zoran Milanović nije moj, a nije ni premijerski kandidat Suverenista. To je jasno i neću davati nikakve pitijske odgovore kakve slušamo ovih dana”, kaže Vučemilović na pitanje o Milanoviću. Dodaje kako su bili vrlo jasni i što se tiče koalicije te da je jasno da ne može biti jasnije da je Nikola Grmoja premijerski kandidat Suverenista.

Kaže kako je njihova politika jasno određena i po pitnaju SDP-a, da ni tu nema pitijskih odgovora kakve “slušamo od Marija Radića i Ivana Penave“.

Komentirala je i nekadašnje suradnike, Domovinski pokret. “Ne mogu govoriti u njihovo ime. Poznajem ih malo bolje, imam nekakvu povijest s DP-om, koji sam i osnivala. Nažalost, to je otišlo u jednom drugom smjeru. Od DP-a se može očekivati različite kombinacije poslije izbora. Njima je bitno da dođu na vlasti, Mario Radić je poslovni čovjek koji prvenstveno štiti svoje poslovne interese i tako će razmišljati i poslije izbora”, zaključuje Vučemilović.

Foto: Hina