VIDEO: Karolina Vidović Krišto tvrdi: Hrvatska policija maltretira hrvatskog branitelja i njegovu brojnu obitelj. Plenković mora smijeniti Božinovića

VIDEO: Karolina Vidović Krišto tvrdi: Hrvatska policija maltretira hrvatskog branitelja i njegovu brojnu obitelj. Plenković mora smijeniti Božinovića

Karolina Vidović Krišto danas je sazvala izvanrednu konferenciju za novinara na kojoj je govorila o problemu s kojim se suočava hrvatski branitelji i njegova brojna obitelj. Traži od Plenkovića da smijeni ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

“Hrvatski građani svakodnevno doživljavaju žalosnu činjenicu da državne institucije ne rade po zakonu, već otvoreno i bahato rade za interese moćnika ili kriminalnih skupina. Tako je jučer popodne obitelj hrvatskog branitelja Mirka Bađuna, koji je iz rata izašao s teškim zdravstvenim posljedicama, koji ima četvero djece, bila izložena protuzakonitim prijetnjama i zastrašivanju, i to od strane policajca iz policijske postaje Metković.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Poznati psihijatar: Kako je hrvatska desnica izdala “ludog” Pernara. A Plenković je u Lisinskom ponizio Karamarka i provodao ga kao “ukroćenu mečku”

Obitelj Bađun izvrgnuta je teroru lihvarske agencije B2 Kapital, kojoj – protivno zakonu – asistira sudac Općinskog suda u Metkoviću i bivši ministar pravosuđa, Ante Šprlje. Iako je sud svjestan da je u kolektivnom potrošačkom sporu nedvojbeno utvrđeno da su krediti u švicarskim francima sadržavali nepoštene i ništetne odredbe, sud u Metkoviću ovršuje obitelj Bađun te nalaže prodaju njihove jedinenekretnine. Sama prodaja, pak, jest neviđeni kriminal koji nije moguć u nijednoj drugoj državi članici Europske unije!

Sudac Ante Šprlje odobrava prodaju stana za 48 tisuća eura, a stvarna tržišna cijena je iznad 120 tisuća eura! Po sucu Šprlji, stan će se oduzeti obitelji Bađun, a još će im ostati dug od 22 tisuća eura. Inače, za kredit od 370 tisuća kuna iz 2004. godine obitelj Bađun je otplatila više od 200 tisuća kuna. Dakle, za 170 tisuća kuna, lihvarska agencija uz asistenciju hrvatskog suda oduzet će stan koji vrijedi 120 tisuća eura.

Dakle, ovo se zove otimačina u režiji hrvatskog suda i policije! Iako su činjenice nesporne i protivne hrvatskom Ustavu, nizu zakonskih odredbi ali i europskoj pravnoj stečevini, sud nalaže deložaciju obitelji Bađun za 11. travnja 2024. godine. 

Policajac iz Metkovića jučer, na Veliki četvrtak, dolazi u dom obitelji Bađun, najavljujući deložaciju koja se ima dogoditi za dva tjedna. Dakle, pravne radnje su još uvijek u tijeku! Dolazak u dom obitelji Bađun, bez sudskog naloga kako bi najavio deložaciju, te uz ”prijeteljski savjet” da će obitelj biti izbačena putem specijalaca, jest kazneno djelo prijetnje i zastrašivanja!

Hrvatska policija pod ravnanjem ministra Davora Božinovića djeluje kao izvršitelj lihvarskih agencija, te čini kazneno djelo asistirajući u otimanju privatne imovine.  B2 kapital putem policijie i suda otima na zelenaški način stan hrvatskom branitelju i srčanom bolesniku s četvero djece, Mirku Bađunu. 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: LAKO JE TAKO: Manjinac već postao saborski zastupnik. Pa gdje to ima

Je li ovo Vaše domoljublje i europejstvo, gospodine Plenkoviću?

Zahtjevam od Vas da trenutačno razriješite Davora Božinovića dužnosti ministra unutarnjih poslova, te ravnatelja policije Nikolu Milinu zbog slučaja Bađun u kojem je nedvojbeno policija djelovala protuzakonito, čak štoviše, asistirala kriminalnim skupinama.

Nije potrebno podsjećati kako Davor Božinović i Nikola Milina u biti jesu glavni zaštitnici korupcije u Hrvatskoj, jer izravno utječu na istrage i sprječavaju procesuiranje kriminalno-koruptnih radnji u Hrvatskoj.

Danas, na Veliki petak, podjećam Vas, gospodine Plenkoviću, da je krasti smrtni grijeh, i da je lažno svjedočiti smrtni grijeh. Je li Vama, gospodine Plenkoviću, ili Vašem političkom bratu Zoranu Milanoviću, te ostalim vladajućim strukturama imalo neugodno što Hrvatskom upravljate na način da policija u ime i za račun kriminalnih skupina terorizira obitelji s četvero djece”, ističe Karolina Vidović Krišto.

Foto: Hina