LAKO JE TAKO: Manjinac već postao saborski zastupnik. Pa gdje to ima

LAKO JE TAKO: Manjinac već postao saborski zastupnik. Pa gdje to ima

Nakon što je točno u ponoć istekao rok za predaju kandidatura Državnom izbornom povjerenstvu, jedan je izborni natjecatelj čašom pjenušca komotno mogao nazdraviti novom saborskom mandatu!

Naime, kandidat Demokratske zajednice Mađara Hrvatske Robert Jankovics noćas je osigurao mjesto u Saboru pošto se Državnom izbornom povjerenstvu nije prijavio nitko tko bi mu na listi u dvanaestoj (manjinskoj) izbornoj jedinici konkurirao za popunjavanje jednog mjesta u parlamentu rezerviranog za pripadnike mađarske nacionalne manjine, javlja Jutarnji list.

I tako je Jankovics i prije održavanja parlamentarnih izbora postao siguran putnik u Sabor, gdje je prvi izabran na izborima 2016. godine.

U fokusu šire javnosti Jankovics se našao nakon optužbi njegovih tadašnjih političkih konkurenata da je Jankovicsevo mjesto u Saboru navodno kupljeno novcima.

Riječ je o slučaju iz 2016. godine kada su uoči izbora čelnici tadašnjeg Saveza mađarskih udruga (SMU), Šandor Juhas i Deneš Šoja, javno upozoravali na navodne manipulacije s biračima, i koji su – nakon što je na izborima Jankovics porazio Juhasa za 311 glasova – podnijeli kaznenu prijavu smatrajući da je Jankovics “kupio izbore”.

Foto: Hina