Trener Rijeke nakon pobjede: Teren je bio “predivan”

Trener Rijeke nakon pobjede: Teren je bio “predivan”

Nogometaši Rijeke upisali su uvjerljivu pobjedu u 28. kolu domaćeg prvenstva svladavši posljednju momčad lige Rudeš s 3:0. Trener Riječana Željko Sopić bio je zadovoljan, ali pomalo i kritički raspoložen.

Vodeća Rijeka je protiv posljednje momčadi lige rutinski stigla do uvjerljive pobjede.

-Najvažnije kad igrate protiv protivnika kao što je Rudeš da zabijete rano gol. To smo uspjeli, makar mislim da smo i ranije mogli utakmicu odvesti na naš mlin, ali to su mladi dečki, samoisticanje, malo sparine… O terenu neću ništa reći, “predivan” je bio, ali to je tako. Pripremamo se za utakmicu u srijedu u Kupu i onda nas očekuje Hajduk na Rujevici, rekao je Sopić nakon utakmice, javlja HRT.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Sjećate li se sramotnog poraza Dinama od Balkanija s Kosova: Postoji ozbiljna sumnja da je utakmica namještena. Otvoren je istraga

Rijeka ima širinu kadra. Primjerice, Pjaca je ušao s klupe.

– Marka Pjacu poznam u dušu, mi imamo četiri utakmice u 12 dana, odigrao je za reprezentaciju 90 minuta. Mislim da je on naše blago i trebamo ga poštedjeti kad možemo. Naravno, kad uđe Pjaca, ili Marić, vidi se razlika u kvaliteti. Ako stalno govorimo da imamo široki kadar, onda tim dečkima treba dati šansu, rekao je Sopić.

Nakon rutinske pobjede Riječane sada 3. travnja čeka polufinale Kupa protiv Lokomotive, a potom 7. travnja na Rujevicu u u sklopu 29. kola stiže Hajduk u Jadranskom derbiju. 

– Najvažnije da se nitko ne ozlijedi. U srijedu idemo na pobjedu, nema se tu što kalkulirati, isto kao Lokomotiva. Igra se jedna utakmica, a onda u nedjelju nas očekuje Jadranski derbi. Mi smo sada koncentrirani samo na ovu utakmicu, sutra je Uskrs i svim gledateljima HRT-a želim sretan Uskrs. Sutra ćemo se odmoriti i u ponedjeljak ćemo početi s pripremom za utakmicu u srijedu. Hajduk je još daleko, poručio je strateg Rijeke. 

Foto: Hina