Torcida poslala poruku HNS-u u kojem sjede uglavnom HDZ-ovci: I ove godine rugate se Isusovoj muci

Torcida poslala poruku HNS-u u kojem sjede uglavnom HDZ-ovci: I ove godine rugate se Isusovoj muci

Mnogo je polemika izazvalo stavljanje derbija Hajduka i Dinama na Veliku subotu. Tijekom utakmice na Poljudu Hajdukovi navijači pokazali su što misle o tome.

Slogani saveza – obitelj i domovina. Krunica izborniku u ruci. I ove godine rugate se Isusovoj muci”, pisalo je na transparentu koji je Torcida izvjesila na sjevernoj tribini. Zaista, bilo je neobično što se igra baš na Veliku subotu, dan prije Uskrsa i nije to svima najbolje leglo. Ali, tko te pita. Takav je raspored i mora se poštovati, koliko god ponekad – kao sada – bio nerazuman.

Na derbiju je prisustvovalo 31.018 gledatelja, uz gotovo krcat “kavez” za gostujuće navijače na jugozapadnom dijelu tribine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Sjećate li se sramotnog poraza Dinama od Balkanija s Kosova: Postoji ozbiljna sumnja da je utakmica namještena. Otvoren je istraga

Nakon Svjetskog prvenstva u Kataru mediji su pisali o tome da su članovi Izvršnog odbora HNS-a dobrim dijelom dolaze iz HDZ-a.

HNS ima ukupno 17 članova izvršnog odbora te su i njima isplaćene premije za dobar uspjeh Dalićeve ekipe na tom prestižnom svjetskom natjecanju, otkrio je portal Net.hr. Čini se kako su u prosjeku dobili po 15-ak tisuća eura nagrade.
Đuro Bukvić (HDZ), načelnik općine Lukač u Virovitičko-podravskoj županiji i član izvršnog odbora HNS-a, u imovinskoj kartici otkrio je kako je “od sportske djelatnosti” lani dobio oko 38.500 eura, što je 15-ak tisuća eura više nego predlani.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Vedrana Rudan napala Mirjanu Hrgu: Može li gluplje?


Nenad Horvatić (HDZ), načelnik općine Ljubešćica u Varaždinskoj županiji, lani je pak primio oko 40.000 eura honorara “od sportske djelatnosti”, što je također 15-ak tisuća više u odnosu na pretprođlu godinu.
Treći HDZ-ov načenik u Izvršnom odboru HNS-a, načelnik Rovišća Slavko Prišćan, u imovinskoj je kartici naveo da je “od sportske djelatnosti” uprihodio oko 29.000 eura. Prišćan je dopredsjednik izvršnog odbora HNS-a i čelnik nogometnog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije, piše Net.hr.

U izvršnom odboru je i utjecajni HDZ-ov kadar iz Koprivnice Robert Markulin, predsjednik NK Slavena i čelnik tamošnjeg županijskog nogometnog saveza. No, kako on nema status dužnosnika i ne mora prijavljivati imovinsku karticu, nije poznat točan iznos honorara kojeg je dobio.

Treba li reći da je predsjednik HNS-a Marijan Kustić također istaknuti član HDZ-a.