VIDEO: DIVERZIJA BOYSA: Dinamova himna treštala na Rivi. Navijači Hajduka u šoku

VIDEO: DIVERZIJA BOYSA: Dinamova himna treštala na Rivi. Navijači Hajduka u šoku

Prije 14 godina Bad Blue Boysi su na katedralu sv. Duje objesili ogromnu Dinamovu zastavu, ne tako davno, 2022., cijela je splitska riva dimnim bombama bila obojena u plavo, a uoči novog derbija na Poljudu navijači Dinama ponovno su šokirali Split.

Naime, Boysi su opet izveli akciju u centru Splita, točnije na Rivi. Konkretno, napravili su sabotažu puštajući na razglas – Dinamovu himnu, javlja Jutarnji list.

Malo je reći da su Splićani bili šokirani viđenim na dan derbija, navijači Hajduka željeli su što prije zaustaviti “plavu feštu”, koja je ipak potrajala određeno vrijeme; gotovo pola sata.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Sjećate li se sramotnog poraza Dinama od Balkanija s Kosova: Postoji ozbiljna sumnja da je utakmica namještena. Otvoren je istraga

Bad Blue Boysi su već ispunili gostujući sektor na Poljudu, a uskoro će ispunjeni biti i ostali dijelovi stadiona. Rijeke Hajdukovih navijača slijevaju se prema tribinama, a među poznatim licima viđen je i Senijad Ibričić, bivši igrač splitskog kluba, koji je protiv Dinama tijekom karijere odigrao 14 utakmica i zabio tri pogotka. Danas je sportski direktor Sarajeva, a na utakmicu je stigao u društvu trenera tog kluba, Simona Rožmana. Atmosferu iz Splita pratite kroz objektive naših reportera i fotografa.

“Sve je bilo malo čudno, nadala sam da će ovdje pjevati Hajdukove pjesme, a na kraju je bilo nešto od Dinama. Svi smo bili u čudu, ali, eto, prošlo je”, kazala je navijačica iz Graza za Vijesti Nove TV.

Policija je brzo reagirala i pronašla “krivca” te smirila situaciju. Nepoznata osoba je dobila prijavu za kršenje javnog reda i mira.

Dodajmo kako je više od 1400 gostujućih navijača stiglo u Split, a oni su pod jakom policijskom pratnjom prepraćeni do Poljuda.