SVAĐE U OBITELJI: Zvijezda NBA-a Jusuf Nurkić optužio oca za zlostavljanje. Bez majke, nigdje ne bih bio

SVAĐE U OBITELJI: Zvijezda NBA-a Jusuf Nurkić optužio oca za zlostavljanje. Bez majke, nigdje ne bih bio

Svađa na društvenim mrežama između Jusufa Nurkića i njegovog oca Hariza izazvala je veliku pažnju ne samo u Bosni i Hercegovini, već i u regionu.
Mediji su prvo prenijeli intervju Jusufovog oca Hariza u kojem se požalio da sin s njim godinama ne razgovara, te da nije bio pozvan na Jusufovo vjenčanje, a nedugo zatim stigao je i odgovor košarkaša.

Mlađi Nurkić optužio je oca za višegodišnje zlostavljanje, ali nije želio ulaziti u detalje.

No, u istoj objavi istaknuo je kako su nazočni na vjenčanju njegova prava obitelj, a sada je novom objavom to potvrdio i neizravno ponovno poručio svom ocu.

Naime, na društvenoj mreži Facebook vosanska zvijezda objavila je fotografiju sa svojom majkom uz opis “Bez majke, nigdje ne bi bio”.

Hariz Nurkić je u jednom intervjuu žestoko kritizirao “nezahvalnog sina”.

– Bojim se da moj Jusuf ima lošeg savjetnika. Da, otac sam koji je “zlostavljao” sina, suprugu, baš kao što je trener Ozren Selesković, s kojim je načinio prve korake, učinio sve da uspije. Ovim je osramotio sebe i svoju obitelj. Nije on neka veličina, kako je umislio, želim ga malo spustiti na zemlju, da ga vratim na tvorničke postavke. On je odgajan kako Bog nalaže i po propisu, a loši savjetnici pokušavaju na to utjecati. Sramotim se ovom pričom, ali hoću mu pokazati da novac ne može kupiti karakter jer najjače oružje nije novac, nego moral. Moral koji on posjeduje. Moj cilj kao roditelja je bio da odgojim djecu na ponos nacije i u tome sam uspio. Učio sam ga da ne mrzi, da ima svoj cilj i uvijek sam govorio da bude zlatna sredina, ne smije biti na dnu, ali ne smije se ni izdizati na vrh. Očito je zaboravio, ne zna kako živjeti u BiH jer ga je ponio taj “američki san”, život s elitom” – rekao je otac Nurkić za “Avaz”.

Foto: Hina