Tajnoviti Miro Kovač: Nije želio reći hoće li se kandidirati za šefa HDZ-a

Tajnoviti Miro Kovač: Nije želio reći hoće li se kandidirati za šefa HDZ-a

Miro Kovač, bivši ministar vanjskih poslova i zastupnik HDZ-a,  govorio je o unutarstranačkim izborima i svojom političkim ambicijama. Na novinarsko pitanje hoće li biti protukandidat Andreju Plenkoviću, pitijski je odgovorio da svaki član HDZ-a koji podmiruje svoje obveze može birati i biti biran.

Ipak, nije posve isključio mogućnost da će se suprotstaviti Andreju Plenkoviću.

“Sve u svoje vrijeme, sada nije pitanje unutarstranačkih izbora. Kad budu raspisani, mnogi kolege će se za nešto kandidirati”, rekao je Kovač dodajući da ne razmišlja o svojoj kandidaturi za Europski parlament.

“Bavim se nacionalnom politikom i želim da HDZ bude najjača snaga u Hrvatskoj, da promijeni Hrvatsku i da omogući svakome da dostojanstveno živi”, rekao je Kovač koji je bio vidno iznenađen pitanjem je li želio biti kandidat za glavnog tajnika Vijeća Europe.

“Otkud vam to? Ja samo znam da postoji službena kandidatkinja Vlade RH. U lipnju ove godine su izbori, nakon toga ćemo biti pametniji. Ja nisam ništa želio jer ja nisam kandidat, ja sam čovjek, nacionalni političar i želim djelovati da se Hrvatska promijeni na bolje”, rekao je  Miro Kovač za N1 televiziju.

Foto: Mario Strmotić/Hina