Tajnoviti Sinčić komentirao “europske ambicije” svoje supruge Vladimire: Još uvijek ne želi reći tko ide u Bruxelles

Tajnoviti Sinčić komentirao “europske ambicije” svoje supruge Vladimire: Još uvijek ne želi reći tko ide u Bruxelles

Dok HDZ analizira razloge izbornog podbačaja, sve glasnije i javno čuju se kritike strategije stranačkog šefa Andreja Plenkovića. U Živom zidu demantiraju sukobe. A nema mira ni u Amsterdamskoj koaliciji, jer se Hrvatska stranka umirovljenika nudi SDP-u, doznaje Dnevnik Nove TV.

Anka Mrak Taritaš, šefica Amsterdamske koalicije isti sastav vidi zajedno i dalje: ‘S idejom da zajedno podržimo zajedničkog kandidata na predsjedničkim izborima. I da jednako tako vezano uz parlamentarne izbore probamo izaći zajedno.’

Ali sedmorka bi mogla postati šestorka. ‘U politici nema ničeg uklesanog u kamen. U politici nema braka na neodređeno vrijeme. Svaki izbori su ponovno preispitivanje i svaki izbori traže ponovno partnerske odnose’, kaže Silvano Hrelja iz Hrvatske stranke umirovljenika za Dnevnik Nove TV.

Silvano Hrelja i Davor Bernardić imaju potpisan sporazum za Dobro društvo. Hrelja mu je čestitao na izbornom rezultatu. I ponudio se za nove pregovore. ‘Naša komunikacija nikad nije bila upitna. Naravno da sam zainteresiran za razgovor s gospodinom Bernardićem’, kazao je Hrelja.

‘Mene vam u životu ne treba čuditi ništa. Bio je jasan put kojim idemo, ono što je bilo jasno uz europske izbore ostvarili smo’, rekla je Mrak Taritaš.

U Živom zidu i dalje bez odgovora tko će u Europski parlament. Glavni tajnik i prvi na listi Tihomir Lukanić dao je ostavku, bez objašnjenja. Do daljnjeg mandat neće konzumirati. Za Dnevnik Nove TV Ivan Vilibor Sinčić tek demantira da su u sukobu zbog njegove supruge. ‘Vladimira niti je na listi, niti je zanima Bruxelles. U nedjelju imamo sastanak koordinatora i dat ćemo sve informacije’, rekao je Sinčić.

Foto: Tomislav Pavlek/Hina