Taksist se dobro izgalamio na Plenkovića i Butkovića: Kako vas nije sramota

Taksist se dobro izgalamio na Plenkovića i Butkovića: Kako vas nije sramota

Premijer Andrej Plenković danas je s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem bio u Dubrovniku gdje je među ostalim dao izjavu medijima.

Na kraju razgovora pitanje je imao turistički djelatnik koji radi i kao taksi prijevoznik. Revoltiran promjenom pravilnika obratio se Plenkoviću:

“Iza nas su dvije katastrofalne godine u turizmu i gospodarstvu. 2018. ili 2019. je donesen Zakon o cestovnom prometu da automobili trebaju biti mlađi od pet godina. Mi smo najsiromašnija članica EU-a, prosjaci EU-a, zakon je na Ustavnom sudu poništen, ali je opet netko donio pravilnik da bi automobili trebali biti stara do šest godina dočim u cijeloj Europi nema ispod 15 godina. Jeste li upoznati s tim”, pitao je premijera, javlja N1.

“Evo vam tu ministra, on će vam reći, pitajte njega”, odgovorio mu je Plenković pokazujući na Olega Butkovića.

Taksist je nastavio: “Ja sam najmlađi branitelj Dubrovnika, sa 15 godina sam krenuo u rat. Nikad nisam tražio ništa, samo da se nešto normalno napravi. Zakon je poništen od Ustavnog suda da je diskriminirajući. Kako vas nije sramota donijeti zakon u Hrvatskoj da auti budu do pet godina. Ja sam taksi prijevoznik i turistički vodič.”

Na to je ministar Butković dodao: “Zakon je donio Sabor. Pogledat ćemo, to je pravilnik, nije zakon.”

“Auto iz 2015. mi leži doma. Hoću li ja raditi ili neću”, pitao je ponovno taksist.

“Ne donosi Vlada pravilnik nego ministarstvo. Što ste se tako uznemirili”, dobacio mu je protupitanjem premijer.

“Nećemo se svađati”, dodao je Butković.

“Ja tako pričam, ja sam emocionalan”, objasnio je taksist.

“Pogledat ćemo”, obećao je Butković.

“Mogu ja voziti”, ponovio je pitanje taksist.

“Može”, odgovorio je Butković.

“Hvala, idem po svoj auto i idem voziti. Je li rekao u kameru? Je li rekao da mogu voziti”, potražio je još jednom odgovor taksist oko sebe i ozarenog lica zaključio da može natrag na cestu sa svojim automobilom starijim od šest godina.

Foto: N1