Teško bolesni Ćiro Blažević oprašta se od Hrvatske: Ovo je moje posljednje obraćanje javnosti na jednom javnom skupu. Gotovo je. Nema više. Adio Ćiro

Teško bolesni Ćiro Blažević oprašta se od Hrvatske: Ovo je moje posljednje obraćanje javnosti na jednom javnom skupu. Gotovo je. Nema više. Adio Ćiro

Sportsko rekreativno društvo Srba u Hrvatskoj organiziralo je u Novinarskom domu u Zagrebu svečanu dodjelu nagrada “Vladimir Beara”. Riječ je o nagradi za doprinos razvoju sportske kulture i društvene tolerancije. Ova nagrada jučer se dodijelila prvi put, a prvi laureat bio je Miroslav Ćiro Blažević, legendarni hrvatski nogometni trener, izbornik Hrvatske s kojom je 1998. godine osvojio svjetsku broncu.

Miroslav Blažević stigao je na dodjelu nagrade izravno iz Basela gdje je bio u bolnici. Njegovo zdravstveno stanje daleko je od idealnog. Teško hoda, ali još uvijek ima strpljenja za fotografiranje jer s Ćirom se jednostavno mora slikati. – Dragi moji ljudi. Okupili ste se u velikom broju i ukazali ste mi veliku čast. Ali, ovo je moje posljednje obraćanje javnosti na jednom javnom skupu. Gotovo je. Nema više. Adio Ćiro. Brojim zadnje dane, svjestan sam toga – rekao je Ćiro i dobio veliki pljeska prisutnih, javlja Večernji list.

Svi su se digli na noge, a aplauz je dugo, dugo trajao. Nakon što je dobio nagradu nije imao više snage za nikakve razgovore s medijima, razgovore koje je inače uvijek rado vodio i koje nikad nije odbijao.

– Drago mi je zbog Dalića da je ponovno napravio velik rezultat s hrvatskom reprezentacijom. Od sveg srca mu želim da osvoji brončanu medalju. Netko će reći da bronca ne vrijedi, da vrijedi samo ako igraš finale. Nije točno.To najbolje ja znam.

Pratili ste sve nastupe hrvatske reprezentacije u Dohi? – Naravno da sam pratio. To se ne propušta.

Naslovna fofografija: Miroslav Ćiro Blažević i Zlatko Dalić snimljeni 2019. godina

Foto: Hina