Thompson tuži novinarku Danku Derifaj: Plašila je moju maloljetnu djecu

Thompson tuži novinarku Danku Derifaj: Plašila je moju maloljetnu djecu

Marko Perković Thompsona odnio je kaznenu prijavu protiv novinarke RTL.a Danke Derifaj. Objavu prenosimo u cijelosti.

“Danas je odvjetnik Davorin Karačić zaštitio Ustavom RH zajamčena prava Marka Perkovića Thompsona. U Splitu je Marko Perković podnio kaznenu prijavu te prijedlog za kazneni progon uz stručnu pomoć odvjetnika Davorina Karačića protiv osoba osumnjičenih da su na štetu njega i njegove obitelji počinili kaznena djela iz članka 141 i 144 Kaznenog zakona koji se odnosi na “narušavanje nepovredivosti doma i poslovnog prostora”.

Novinarka RTL-a Danka Derifaj

Kazneno djelo iz članka 141. Kaznenog zakona progoni se po prijedlogu oštećene strane – što znači ukoliko oštećenik podnese prijedlog za kazneni progon, a g. Perković to je učinio, onda Državno odvjetništvo po službenoj dužnosti mora započeti s ispitivanjem osnovanosti prijave te provođenjem izvidnih radnji u cilju rasvjetljenja slučaja. Državno je odvjetništvo već počelo poduzimati odgovarajuće korake.

Niti medijska kuća niti novinar ne mogu opravdati kazneno djelo provale u dom obitelji Perković, plašenja maloljetne djece i dr. “novinarskim zadatkom”. Niti jedan zakon ne omogućuje novinaru, uredniku i/ili medijskoj kući da čini kaznena djela pod izgovorom “obavješćivanja javnosti””, stoji u objavi.