Tisuće sudionika Hoda za život pjevalo s Thompsonom

Tisuće sudionika Hoda za život pjevalo s Thompsonom

Okupljanjem pod geslom “Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu!” održava četvrti “Hod za život” kojim građani iskazuju podršku stavu kako “život počinje začećem”. Prema procjeni policije, u Hodu je sudjelovalo 5.000 ljudi.

Zbog prekršaja protiv javnog reda i mira privedeno je 13 protuprosvjednika koji su u subotu u Praškoj ulici sjedeći na cesti pokušali onemogućiti prijavljeni prosvjed inicijative Hod za život, doznaje se iz zagrebačke policije, piše N1.

Sudionici velike povorke, koja je sa Zrinjevca krenula oko 11 sati, nose brojne transparente s natpisima kojima slave život i obitelj te nacionalne zastave, a uoči polaska atmosferu su podizali pjevanjem domoljubnih pjesama.

“Četiri tjedna od začeća ima oči, uši, nos…”, “Otkucaji srca djeteta čuju se 21. dan od začeća. Majka tada još ne zna za trudnoću”, “7 tjedana od začeća zijeva”, “Najugroženija manjina u Hrvatskoj nerođena djeca”, tek su neke od poruka na transparentima.

Na ulazima zgrada u Praškoj ulici pak mogu se vidjeti ‘osmrtnice’ s natpisom “Vječna uspomena i sjećanje na žene preminule zbog liječničkog priziva savjesti i obavljanja pobačaja u nesigurnim uvjetima. Za njih nitko ne hoda”. Dio njih su potrgane ili išarane natpisima poput “Nalijepi sebi na glavu”.

Na pozornicu je nakon tri kratka govora organizatora Hoda izašao Marko Perković Thompson koji je Hodu odlučio darovati ovaj nastup. Započeo je pjesmom”Sine moj”. “Odlučio sam ovome danu posvetiti nekoliko životnih pjesama, rekao je Thompson  koji je zatim s okupljenim  mnoštvom izveo nekoliko svojih pjesama.