Mesić u Kumrovcu proslavio Titov rođendan okružen jugoslavenskim zastavama i komunističkim obilježjima

Mesić u Kumrovcu proslavio Titov rođendan okružen jugoslavenskim zastavama i komunističkim obilježjima

U Kumrovcu se održava skup “Dan mladosti – radosti”, koji se svake godine održava u čast rođendana  komunističkog diktatora Josipa Broza Tita.

Jedan od govornika na proslavi je bivši predsjednik Mesić. Komentirao je istupe kritičara koji ovaj skup nazivaju balom vampira.

“Bal vampira su oni koji ne razumiju što se dogodilo u Jugoslaviji i Hrvatskoj za vrijeme Drugog svjetskog rata. Bal vampira su oni koji misle da je Bleiburg ishodišno mjesto RH. Ishodišno mjesto republike Hrvatske je NOB, borba za samostalnost Hrvatske, za povratak Istre, Međimurja, Rijeke, otoka. To je prava hrvatska povijest”, poručio je Mesić.

“To su oni koji ništa ne razumiju ili su pod utjecajem bala vampira koji misle da se povijest može promijeniti. Svi u Europi i svijetu slave Dan pobjede, osim Hrvatske. Kod nas se dogodilo što se nigdje u svijetu nije dogodilo, ono što je najslavnije u našoj poviejsti zanemarujemo. U povijesti se dogodilo samo što je bilo i na to moramo biti ponosni, sami smo oslobodili svoju zemlju. Nitko to drugi nije napravio”, rekao je bivši predsjednik.

Komentirao je i zahtjeve nekih braniteljskih udruga da se skup zabrani jer “vrijeđa osjećaje hrvatskog naroda”, piše N1.

“Ne razumiju, ali nametnule su se grupe kvazpovjesničaria i političara koji misle, tj. oni ne misle. Htjeli bi promijeniti povijest pa da nam nametnu rješenja koja nas udaljuju od budućnosti. Mi se borimo za budućnost…Stariji se sjećaju onoga što je bilo dobro, svoje mladosti. Ima tu i dosta mladih. Naše školstvo je bilo takvo da vidimo na stadionima da se viče ubij ovoga ili onoga, pa čak i fašističke poruke”, poručio je Mesić.

Dodao je da “bauk fašizma kruži Europom, a fašizam uvijek završi u pokolju, zlu koje je teško ispraviti”.

Osvrnuo se na tvrdnje da je i on u prošlosti imao neprimjerenih izjava.

“Postojale su razne interperetacije onoga što sam rekao. Rekao sam, kada je došlo do srpske pobune, ne može Srbin orati zemlju u Hrvatskoj, a moliti Boga da kiša pada u Kragujevcu. Isto sam rekao da se Srbi u Hrvatskoj moraju ponašati kao Hrvati u Gradišću. S ponosom se sjećaju domovine, ali su lojalni građani Austrije. Srbima sam poručio da na opancima nisu donijeli Srbiju, nego da su donijeli Srbiju u srcima… Ja sam tamo bio prisutan jer sam u Australiji došao zvati da pomognu u obrani Hrvatske, makar i financijski. Ta financijska sredstva koja su došla na tisuće računa, a Hrvatska nije dobila ništa”, rekao je Mesić.

“Hrvatska mora shvatiti trenutak i opasnost koja prijeti Europi… Kad se Europa udruži bit će lakše onima koji uđu, iskljčjuje se rat kao sredstvo. Kad maknemo granice, nema razloga da se brane manjine u drugoj državi. Svi agresori su osvajali tuđi teritorij pod isprikom zaštite svoje manjine u drugoj zemlji”, zaključio je bivši predsjednik Hrvatske.