Titova unuka bi uvela “verbalni delikt”: Zabranila bi spominjanje imena svoga djeda

Titova unuka bi uvela “verbalni delikt”:  Zabranila bi spominjanje imena svoga djeda

Pobjedom Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima otvorilo se pitanje hoće li on vratiti bistu Josipa Broza Tita koju je s Pantovčaka uklonila aktualna predsjednica. Tim se povodom na Facebooku oglasila Saša Broz, unuka Josipa Broza Tita s jasnom porukom političarima.

“..predsjednik je mrtav imamo predsjednika!! A vezano na petogodišnje maltretiranje nacije pitanjem adrese THE biste želim reći sljedeće;
Da ja mogu odlučivati zabranila bi apsolutno svima koji se bave politikom u Hrvatskoj da ikad više spominju ime mog djeda !!!!!”, rezolutna je Saša Broz u svojoj objavi.

“Da znate (kao što očito ne znate) obitelj ne može zabraniti ni ćurki ni crnom vragu da seljakaju komad nečega naokolo. Nadalje smatram da će mudar čovjek maknuti sve do jedne biste. Gluplji će odabrati status quo pogotovo ako znamo da niti će bista ujediniti, a bogami niti razjediniti narod.

Duhovno stanje nacije odnosno razjedinjenost nema ama baš nikakve veze sa bistom / Titom. Ideologiju kao perjanicu svog programa i ideja ističu samo oni koji nemaju ništa drugo za ponuditi. A najčešće nemaju. Sve u svemu pat pozicija.

Bilo kako bilo pitanje THE biste pokazuje jad i bijedu politike koja se od 1990. do danas nije niti za pedalj odmakla od istih problema i ideoloških tema prebacujući lopticu s lijeva na desno i obrnuto. Ili je lijevije ili desnije jedino su problemi stabilni i permanentni. Stanje u državi je takvo da bi djed sam donio dekret da ga se katapultira u svemir.

Moram se nasmijati ambicioznoj neinteligenciji svih koji misle da će THE bista rješiti pitanje naše podijeljenosti. Na kraju vjerujte imate j.b.nu sreću da vaš predak nije isklesan ili izliven jer naša zemlja kao nitko zna brinuti o svojim spomenicima. I btw sretno vam novo desetljeće… Nada postoji pa sad da vidimo to svjetlo”, zaključila je Broz.

Pitanje biste dočekalo je i izabranog predsjednika Zorana Milanovića. Kaže da o njoj ne razmišlja i dodaje: “Pantovčak nije muzej. Hrvatski predsjednici su četvero. Ovo ranije možemo ići do kralja Tomislava”

Foto: Edvard Šušak/Hina