Tko je bjegunac koji je umalo ubio policajca: Opasan tip, sklon drogama i krađama

Tko je bjegunac koji je umalo ubio policajca: Opasan tip, sklon drogama i krađama

Policija je objavila koga sumnjiči za događaj u Splitu u ulici Domovinskog rata kada je noćas u 00:50 sati teško ozlijeđen 20-godišnji policijski službenik.

Riječ je o Ivanu Božiću, rođenom 1993. godine.

– U ovom trenutku policijski službenici poduzimaju intenzivne mjere traganja za osobom. Molimo građane, ukoliko uoče muškarca s fotografije, da mu ne prilaze već o tome obavijeste policiju na broj 192. Ukoliko imate informacije o osobi ili saznanja gdje bi se mogao nalazati odmah nas obavijestite – poručuju iz PU SD.

Policija moli građane Splita i Solina za razumijevanje, s obzirom da provode širu blokadu prometnica.

Kako “Slobodna” neslužbeno doznaje, Ivan Božić je, inače, poznat policiji, bio je uhićivan zbog droge i krađa, javlja Slobodna Dalmacija.

Svi raspoloživi policijski službenici sudjeluju u potrazi, a građani su jednako zgroženi činjenicom da je na prometnicama osoba koja  bešćutno može ostaviti na cesti ozlijeđenog mladića. Upravo stoga pokušavaju pomoći policiji na sve načine te su se po društvenim mrežama počele dijeliti objave vozila koje po pojedinim karakteristikama izgledaju kao Golf za kojim se traga.

Svaki pojedini trag provjerit će se do u detalje prije nego što se krene po osobu za koju će se iskristalizirati sumnja da je počinitelj ovog teškog kaznenog djela.

– Ako je netko na ovaj način nasrnuo na policajca koji je službena osoba, zamislite što bi tek napravio “običnom” čovjeku – komentirao je jedan Splićanin nakon objave vijesti o događaju.

Vrijeme pronalaska vozača je bitno radi utvrđivanja je li vozač bio pod utjecajem alkohola ili droge. Protokom vremena dolazi do eliminacije pojedinih supstanci i njihove količine u krvi.

Alkohol se umanjuje za 0,1 svaki sat što znači da ako je vozač imao, primjerice 1,10 promila alkohola u krvi u vrijeme događaja, za sat vremena količina dođe na 1.0 promil. Droga ostaje duže u organizmu te je nju moguće otkriti i protekom duljeg vremenskog razdoblja.