Životna partnerica Gordana Lauca: Zašto je moj Gordan veliki frajer

Životna partnerica Gordana Lauca: Zašto je moj Gordan veliki frajer

Vlatka Zoldoš, životna partnerica poznatog znanstvenika Gordana Lauca, izvijestila je javnost da je ovih dana tvrtka Genos proslavila svoj petnaesti rođendan. Biranim riječima je govorila o Gordanu Laucu, a otkrila je i zašto je “pustila suzu”

“Najvažnije u životu je biti zadovoljan u svojoj koži – to smatram uspjehom. Mnogi to ne shvaćaju i svakodnevno su nesretni jer “nisu uspjeli”. U petak smo proslavili 15 godišnjicu postojanja Genosa, te ERC Synergy projekt koji je Gordan nedavno dobio.

To je u znanstvenoj karijeri jedna od najvećih stvari koje možete postići – kažu znanstveni Oskar, a takvih je u HR samo dva. Dok je Gordan imao uvodni govor o povijesti Genosa ja sam ponovo pustila suzu. Uvijek me uspije ganuti svojom odmjerenošću, skromnošću, mirnoćom i pametnim riječima.

Postigao je znanstveno i poslovno puuuuno, puno više nego mnogi drugi, no ono što ga u mojim očima čini Facom (Mr Big) ili The Frajerom je to što je prvenstveno čovjek s moralnim osobinama kakvog je teško pronaći.

Ova svečana ceremonija mi je napunila srce i to je ono što se broji (englezi bi rekli “that’s what counts”). I u moru fejkova, lažnih persona na različitim važnim pozicijama, koji ovu zemlju svojim postupcima nazaduju, ponosna sam na mog životnog partnera, oca mog djeteta, oca moje djece, zato što je jedan od onih koji strše u moru fejkova stabilan, odmjeren, dobrog srca, ispravan. Mr Big”, ističe Vlatka Zoldoš. I Vlatka Zlodoš je uspješna znanstvenica. Redovita je profesorica na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu gdje predaje kolegije Genetika, Epigenetika i Molekularna citogenetika.

Foto: Privatni arhiv Vlatke Zoldoš