Tko je najmoćnija žena u Hrvatskoj vojsci: Generalica Garašić je ostavila veliki trag i u Afganistanu

Tko je najmoćnija žena u Hrvatskoj vojsci: Generalica Garašić je ostavila veliki trag i u Afganistanu

Uoči Dana oružanih snaga, koji se slavi 28. svibnja, donosimo priču o najviše pozicioniranoj ženi u Hrvatskoj vojsci. Brigadna generalica Gordana Garašić velik je trag ostavila i u NATO-ovoj misiji u Afganistanu.Gordana Garašić je prva i jedina generalica u Hrvatskoj vojsci.

– Nisam se oduvijek vidjela u uniformi, međutim, tijekom mog školovanja, a i zahvaljujući američkim filmovima uvijek me zanimao posao u policiji i vojsci. I tijekom Domovinskog rata se iskristalizirala ta moja želja, rekla je Garašić, javlja HRT.

Čin brigadne generalice dodijeljen joj je prije 6 godina kada je išla u NATO-ovu operaciju potpore miru u Afganistanu. Bila je to za nju iznimna čast, ali i odgovornost – očekivanja su bila golema i od NATO-a i od nadređenih u Zagrebu.

Upravo će za svoju međunarodnu karijeru reći da joj je to bio najveći izazov. Obnašala je i dužnost vojne savjetnice u hrvatskom predstavništvu pri NATO-u u Briselu, a bila je i zamjenica direktora Centra za sigurnosnu suradnju, jedine strane organizacije sa sjedištem u Hrvatskoj.

Foto: HRT

Facebook Comments