Uhićen srpski psihijatar u Austriji: Tortom otrovao desetak kolega zbog neuzvraćene ljubavi

Uhićen srpski psihijatar u Austriji: Tortom otrovao desetak kolega zbog neuzvraćene ljubavi

Srpski psihijatar Vid Velikić uhićen je nedavno u Austriji zbog sumnje da je otrovao kolege koktelom sedativa, a Blic javlja da je riječ o sinu bivšeg veleposlanika Srbije u toj zemlji i nagrađivanog pisca Dragana Velikića. Blic piše da je mlađi Velikić na saslušanju u policiji negirao kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

Mladi, ambiciozni liječnik iz Srbije, kako su ga opisivali austrijski mediji, zaposlen je u Općoj bolnici AKH u Beču, a uhićen je zbog sumnje da je sredinom svibnja tortom koju je poslužio kolegama na poslu izazvao trovanje kod više osoba i to nakon što je prethodno u nju ubrizgao dvije vrste lijekova koje se koriste kao terapija u psihijatrijskom liječenju, javlja Jutarnji list.

Velikićevi kolege su prvo zbog simptoma poput vrtoglavice, temperature, mučnine i povraćanja mislili da su zaraženi koronavirusom, no nakon što je jedna otrovana osoba hospitalizirana, analizom njegove krvi utvrđeno je da je imao veću količinu sedativa Truxal i Benzodiazepin.

– Ukupno je desetak ljudi jelo tortu. Osmero ili devetero njih je imalo čudne simptome, a njih četvero čak i ozbiljnije probleme. U početku su svi mislili da su zaraženi koronavirusom. Tek tjedan dana kasnije su se pojavile sumnje da ovi simptomi imaju veze s tom tortom. Liječnik koji je pojeo najveći komad torte završio je u bečkoj Općoj bolnici, rekao je direktor ustanove u Donjoj Austriji u kojoj je Velikić također radio.

Kada su istražitelji složili mozaik i prikupili dovoljno tragova koji vode do mladog srpskog psihijatra, uputili su se u ustanovu u kojoj je radio, ali Velikić se nije pojavio na poslu. Odmah je pokrenuta intenzivna potraga za njim i uhićen je u jednom kafiću u Beču.

Iako Velikić negira optužbe, Blic već doznaje i navodni motiv koji je mladog psihijatra naveo na ovaj sumanut potez. Naime, pišu kako se sumnja da je motiv bila neuzvraćena ljubav jedne kolegice s posla. Također, prema pisanju austrijskih medija, njegovi kolege tvrde da se Velikić i ranije znao čudno ponašati, da ih je proganjao, zbog čega je jedan od njih čak postavio videonadzor na svojoj kući.

Navodno se na jednoj snimci vidi kako Velikić buši gume na njegovom automobilu, što će biti obuhvaćeno istragom.

– Izabrao sam medicinu kako bih pomogao ljudima, ali i zato što ova znanost nudi prostor neograničene kreativnosti, a samim time i priliku za stalno učenje novih stvari, rekao je svojedobno mlađi Velikić u intervjuu za austrijske medije.

– Medicinski fakultet u Beču jedna je od najvažnijih istraživačkih institucija u Europi i ima jednu od najvećih bolnica, AKH u kojoj trenutno radim. Dobre strane su osobni doprinos društvu i radu, koji je prije svega humani. Loša strana je vremenska dimenzija rada i stres, govorio je Velikić.

Foto: Facebook

Facebook Comments